Megvette középpályását a DAC


Élt opciós jogával és fél évvel a kölcsönjáték lejárte előtt megvette Fábryt a Dunaszerdahely.

Andrej Fábry végleg a DAC labdarúgója lett. A kreatív, ballábas játékos tavaly nyáron egyéves vendégjátékra érkezett a Jablonec együttesétől a Csallóközbe, emellett a DAC átigazolási opciót is szerzett a labdarúgóra. Ezt most érvényesítette is a klub és nemcsak a cseh élvonalbeli gárdával sikerült egyezségre jutnia, hanem magával a játékossal is, így a vendégjáték átigazolássá válik. A Nagytapolcsányból származó Fábry 2023 nyaráig szóló szerződést kötött a klubbal.

"Rögtön a Dunaszerdahelyre való érkezésem után megtetszett itt, a DAC rendelkezik a legjobb háttérrel Szlovákiában és a szurkolói is fantasztikusak. Ezért nem mérlegeltem és rögtön rábólintottam, amint a DAC szerződést ajánlott. Remekül érzem itt magam, a srácok és a klub dolgozói is szuperek, így boldog vagyok, és ez a legfontosabb. Keményen dolgozom magamon, hogy segítsek a csapatnak és hogy jó teljesítményt nyújtsak. Ebben a szezonban még szeretnénk megküzdeni a bajnoki címért, még ha ez nehéz is lesz, de semmi sem lehetetlen. Főként azonban a szlovák kupát szeretnénk elhódítani" – mondta Andrej Fábry a DAC-cal való szerződése aláírását követően a sárga-kékek honlapjának.

A támadó középpályás az OFK Nagyrépény (Veľké Ripňany) és a TJ Slovan Üzbég (Zbehy) csapataiban kezdte pályafutását, de Nyitrán (FC Nitra) lett ismert labdarúgó. A kék-fehéreknél összesen 94 tétmeccsen (Fortuna Liga, Slovnaft Cup, második liga) lépett pályára és 16 gólja mellett 7 gólpasszt is kiosztott. A 22 esztendős futballistát 2019 januárjában igazolta le a cseh Jablonec, ahol mindössze 2 találkozó és 22 perc jutott neki. A DAC-ban eddig 19 mérkőzésen 3 gólt és 3 gólpasszt jegyezhettek fel a neve mellé.

"A téli szünetben jobb feltételekkel érvényesíthettük az opciót, így ennek megfelelően döntöttünk. Andrej jól érzi magát Dunaszerdahelyen, klubunkat a megfelelő helynek tartja a további fejlődése érdekében. Egyre fontosabb játékosa lehet a csapatunknak, mi pedig ehhez minden segítséget megadunk" – állapította meg a DAC sportigazgatója, Jan Van Daele.

Fotó: dac1904.sk

A rovat legfrissebb hírei