Így tömték ki a Jegesmedvéket az újváriak


Érsekújvár hokicsapata nem mindennapi mérkőzés játszott péntek este.

Az újvári bikák a DVTK Jegesmedvéket fogadták hazai környezetben és már az ötödik percben be tudtak találni, méghozzá emberhátrányban. Sikerült gyorsan újabb két gólt lőniük, így a 11. percben már kapust cseréltek a vendégek, Rajnát Adorján váltotta a "ketrec" előtt. Ezt követően 37 másodperc alatt kétszer is beköszöntek a Miskolciak, előbb 4 a 3 ellen, majd egyenlő létszámnál is gólt szereztek, sőt akár az egyenlítés is meglehetett volna, de Pavlas a további lövéseket már fogta.

A második harmad elején emberelőnyből kettőre növelte előnyét a hazai gárda, majd egy kisebb szünet után mintha kivégzés kezdődött volna. A 12. perc végén kettős emberelőnyben találtak be az újváriak Pospíšil révén, ugyancsak kettős előnyben szerzett gólt Bajtek, és Stupka is betalált, amikor már négyen voltak a vendégek, majd Mikula 5 az 5 ellen is eredményes volt. A 15. perc derekán már 8-2 volt az állás. A DVTK gyakorlatilag 3 perc alatt vesztette el a mérkőzést a négy bekapott góllal. A szünet előtt ők is játszhattak 5 a 3 ellen, de nekik nem sikerült kihasználni a lehetőségeket.

Az utolsó játékrész már csak formalitásnak tűnt. A hazai csapat újra betalált emberhátrányból, majd emberelőnyből is. Ezzel a két góllal pedig kialakult a 10-2-es végeredmény.

Tipsport Liga, 43. forduló:

HC Mikron Érsekújvár-DVTK Jegesmedvék 10-2 (3-2, 5-0, 2-0)
Érsekújvár, 1 167 néző, v.: Müllner, Goga – M. Orolin, Krajčík

Gólszerzők: Pavúk 5. (Bajtek, Rogoň), Andrisík 7. (Števuliak, Hruška), Stupka 11. (Hatala, Pospíšil), Fereta 22. (Jurík, Obdržálek), Pospíšil 32. (Ordzovenský, Mikuš), Bajtek 33. (Jurík, Drtina), Stupka 34. (Pospíšil, Ordzovenský), Mikula 35., Pospíšil 44. (Pavlas), Hatala 53. (Hruška, Pospíšil) ill. Vandane 12. (Harrison), Magosi 13. (Ross, Galanisz)

Fotó: facebook.com/HockeyClubNoveZamky; Zsolt Geleta

A rovat legfrissebb hírei