Rangadót nyertek az újváriak


Nyitra ellen játszott kerületi rangadót az újvári hokicsapat.

A mérkőzés első tíz perce a helyzetekről szólt, de a támadók egyik oldalon sem tudtak túljárni a kapusok eszén. A 13. percben Števuliak volt, aki először pontosan célzott és a szerencse sem állt tőle távol. Pospíšil révén gyorsan jött a következő hazai gól is, az érsekújvári játékosok itt szemfülességüknek köszönhették az újabb találatot. A nyitraiak már ekkor kapust is cseréltek, Šimboch helyére Hanuljak érkezett.

A második harmad elején emberelőnyből növelték tovább előnyüket az újvári bikák. A védés közben megsérült a vendégek hálóőre, így Šimboch visszatérhetett a jégre. A hazaiak nem álltak le és Števuliak ismét betalált. Érsekújvár 4-0-ra vezetett a végső húsz perc előtt.

Az utolsó játékrész elején sem emberelőnyből, sem gyors ellentámadásból nem tudott újabb gólt szerezni az újvári csapat, de a másik oldalon sem jöttek be a befejezések. A végjátékban tudta csak csökkenteni hátrányát Nyitra, öt perccel a vége előtt Kerbashian villant meg, majd egy Scheidl szerzett egy szerencsés gólt. A végén kapus nélkül próbáltak meg csodát tenni a vendégek, de nem jártak sikerrel. Az érsekújváriak megnyerték a kerületi derbit.

Tipsport Liga, 42. forduló: 

HC Mikron Érdekújvár-HK Nitra 4-2 (2-0, 2-0, 0-2)
Érsekújvár, 1 237 néző, v.: Baluška, Rencz – Kacej, Soltész

Gólszerzők: Števuliak 13. (Rogoň, Fábry), Pospíšil 16. (Fábry, Rogoň), Bajtek 24. (Pospíšil, Ordzovenský), Števuliak 29. (Andrisík) ill. Kerbashian 55. (Versteeg, Koyš), Scheidl 56. (Koyš, Yellow Horn)

Győzelmükkel az újváriak pontszámban utolérték a MAC csapatát és jobb gólkülönbségüknek köszönhetően már a 11. helyen állnak.

 

Fotó: Facebook, HC Nové Zámky - HC Érsekújvár magyar változata

A rovat legfrissebb hírei