Hivatalos: Oravec Amerikába igazolt


A DAC-ba csupán fél éve érkező játékos máris távozik.

"Csodálatos fél évet töltöttem itt, amire mindig emlékezni fogok. Szeretnék köszönetet mondani mindenkinek a klubban a takarítónőktől egészen a tulajdonosig, és természetesen a szurkolóknak is a fantasztikus hangulatért és a kitartó biztatásért a hazai és az idegenbeli mérkőzéseken egyaránt. Szép emlékekkel távozom a DAC-ból és szorítok a srácoknak, hogy még beleszólhassanak a bajnoki címért vívott harcba és hogy a kupában is sikeresek legyenek" – mondta búcsúzóul Matej Oravec a sárga-kékek weboldalán.

Az U21-es szlovák válogatott játékos távozásáról szóló hírek január elején erősödtek fel, majd mikor a dunaszerdahelyiek elkezdték a felkészülést a klub is elismerte, távozhat a védő, aki nem is gyakorolt az elmúlt napokban, már csak korábbi, társaival. A középpályán is bevethető futballista összesen 21 meccsen lépett pályára a DAC színeiben (17 bajnoki, 2 kupa, 2 Európa-liga-selejtező).

"Ez egy szép átigazolás Matej számára, akinek az új klubja sikeres szezont tudhat maga mögött az MLS-ben. A Philadelphia Európáért felelős sportigazgatója decemberben keresett meg minket. A tárgyalások eltartottak egy ideig, ezalatt a játékos megnézhette az új állomáshelyét, amikor az ünnepek alatt ellátogatott a leendő klubjához. Oravec nagy vágya volt ebbe a bajnokságba igazolni, ahol sok sikert kívánunk neki. Ez az első, közvetlen átigazolás a Fortuna Ligából az MLS-be. Bízunk benne, hogy Matejt Európában is folyamatosan figyelemmel kísérhetjük majd a szlovák válogatott mérkőzésein" – árult el részleteket az átigazolásról a DAC sportigazgatója, Jan Van Daele.

Fotó: facebook.com/fcdac

 

A rovat legfrissebb hírei