Több felvidéki is ott lesz az Európa-bajnokság negyeddöntőiben


A szlovák és a magyar női válogatott is bejutott a legjobb nyolc közé a vízilabda Eb-n.

A szlovák női válogatott remek játékkal legyőzte Horvátországot és az A-csoport negyedik helyén végzett. Kiss Emőkéék így bejutottak az Eb legjobb nyolc csapata közé. Az érsekújvári kapus még mindig nincs száz százalékos állapotban, de a meccs után elmondta, hogy legközelebb már szeretne ő is védeni. A csapat másodedzője, a szintén magyar Eschwig-Hajts Szabolcs azt nyilatkozta, ez a siker és a továbbjutás felért nekik egy aranyéremmel.

Női vízilabda Európa-bajnokság:

Szlovákia-Horvátország 9-7 (1-3, 3-1, 3-2, 2-1)
Duna Aréna, v.: Dervieux (francia), Mauss (német)

Szlovák gólszerzők: Stankovianska 2, Kátlovská 2, Kolářová, Pecková, Junasová, Kurucová, Kováčiková
Horvát gólszerzők: Carević 3, Miljković 2, Lordan, Skelin

A magyar női válogatott a fiúk szombaton aratott 26-0-ás sikere után 27-0-ra győzött vasárnap Szerbia ellen. A csapatban most is ott volt a kiskövesdi Máté Zsuzsanna, aki a "gála" után nyilatkozott portálunknak:

"A kezdés előtt az volt csak a fejünkben, hogy ne kapjunk gólt és szerettünk volna minél többször betalálni. Persze meccs közben már benne volt, hogy meglehet a fiúk eredménye. 21-0-nál blokkoltunk egyet, a kispadon is örült a csapat, öklözött mindenki. Örültünk minden egyes gólnál."

Kívülről úgy tűnt ez egy könnyebb mérkőzés volt. "Nem mondanám, hogy olyan könnyű volt, mert elég agresszívak voltak a szerbek, örülök, hogy sérülésmentesen megúsztuk. Mi hajtottunk, mint minden más meccsen."

A magyar válogatottra Franciaország vár majd az egyenes kieséses szakaszban, ami nem ígérkezik túl nehéznek, de a lányok nem veszik félválról a találkozót. "0-0-val kezdődik az a meccs is, bár tény, hogy eddig minden mérkőzésünket megnyertük ellenük. Az lesz a fontos, hogy az elején odategyük magunkat, hogy ne érezzék, hogy bármilyen esélyük lehet. A további ellenfeleket még nem igazán néztük, meccsről meccsre készülünk. Most az a legfontosabb, hogy a francia válogatottat legyőzzük" – ejtett szót a következő ellenfélről a felvidéki származású játékos.

"Elképesztő ez a hangulat ami itt van. Már amikor a bemutatás előtt lent állunk és halljuk, hogy zeng a lelátó, majd ahogy bevonulunk, az leírhatatlan érzés. Nagyon sokat számít és kell ez is ahhoz, hogy nyerni tudjunk. Az előző két meccsen a családomból is többen itt voltak, szurkoltak és nagyon örültek, hogy nyertünk" – tette hozzá Máté Zsuzsanna, aki arra a kérdésre, hogy céljuk-e az Eb-győzelem nagy mosollyal így válaszolt: "Minden meccset ami következik, azt meg kell nyerni."

Szerbia-Magyarország 0-27 (0-5, 0-5, 0-9, 0-8)
Duna Aréna, v.: Blanchard (francia), Nicolosi (olasz)

Magyar gólszerzők: Gurisatti 7, Szilágyi 5, Keszthelyi-Nagy 4, Parkes 3, Garda 2, Rybanská 2, Gyöngyössy 2, Leimeter, Vályi

Magyarország kedden Máté Zsuzsannával és Rybanská Natašával a soraiban Franciaországgal, Szlovákia remélhetőleg Kiss Emőkével a kapuban a holland válogatott ellen küzd majd meg a negyeddöntőben.

Fotó: MTI/Szigetváry Zsolt

 

A rovat legfrissebb hírei