Ötgólos vereséget szenvedett első 2020-as meccsén a DAC


A Csallóköziek meglehetősen sima vereséget szenvedtek cseh ellenfelüktől.

A Tipsport Téli Liga keretén belül a cseh másodosztály harmadik helyén álló FC Zbrojovka Brünn (Brno) csapata ellen kezdte meg a 2020-as mérkőzések sorozatát a Dunaszerdahely. A kezdőcsapatban több fiatal is helyet kapott. Ott volt a MOL Akadémiáról Alex Javro és a panamai Ricardo Phillips is, valamint az Aranyosmarótról (ViOn Zlaté Moravce) visszatérő Jakub Švec is.

A sárga-kékek a találkozó nagy részében még keresték a korábbi formájukat és nem tudtak nagy nyomást helyezni ellenfelükre. A brünniek az első félidőben két hiba után szereztek vezetést. Először Fábrytól vették el egy kemény belépővel a labdát a Dunaszerdahely tizenhatosa előtt és Fousek talált be. A második gól előtt Bednárról fordultak le a vendégek, majd Přichystal növelte csapata előnyét.

A szünetben Eric Ramirez váltotta Jakub Švecet és kétszer gyorsan helyzetbe is került, majd Divković is veszélyeztetett, de gólt újra a vendégek lőttek. Egy óra után Přichystal duplázta meg találatai számát Bednár eladott labdája után. A középpályást ez után Nagy László váltotta. A következő gólra sem kellett sokat várni, Pachlopník vette be negyedszer Martin Jedlička kapuját. A szerdahelyiek új mestere, Hélder Cristóvao még kettőt cserélt, Taiwo és az új igazolás Schäfer András is beállt Phillips és Javro helyére. Három perccel a vége előtt a brünniek egy nagyon szép támadás végén tovább növelték előnyüket, Bariš adta meg a kegyelemdöfést.

A DAC egy sima vereséggel kezdte az évet, legközelebb vasárnap (január 19.) 13 órától lépnek pályára a sárga-kékek ugyancsak a MOL Akadémián a szakolcaiak (Skalica) ellen.

Tipsport Téli Liga:

FC DAC 1904-FC Zbrojovka Brno 0-5 (0-2)
MOL Akadémia, v.: Smolák (Kováč, Straka)
Gólszerzők: Fousek (15.), Přichystal (44., 63.), Pachlopník (64.), Bariš (88.)

DAC: Jedlička - Blackman, Kružliak, Beskorovainyi, Davis - Bednár (Nagy L. 65.), Fábry - Phillips (Schäfer 67.), Divković, J. Švec (Ramirez 46.) - Javro (Taiwo 67.)
Brno: Floder - Bariš, Dreksa, Čermák, Kotula - Pachlopník, J. Sedlák, Hladík (M. Sedlák 83.), Šumbera (Krška 54.) - Fousek (Jurásek 61.), Přichystal (Vintr 67.)

Fotó: facebook.com/fcdac

A rovat legfrissebb hírei