Drámai meccsen győzték le a MAC-ot az újvári bikák


Az érsekújvári hokicsapat hosszabbításban tudott győzni Budapesten.

Az első harmadban a MAC állt közelebb a gólszerzéshez, de sem Majoross, sem Klempa próbálkozása nem jutott el a hálóig. A második játékrészben viszont beindultak a csapatok, öt gólt láthatott a meglehetősen kis számú közönség. Először Terbócs talált be, megszerezve a vezetést a hazaiaknak. Erre válaszolt és egyenlített Hatala, majd egy rövidzárlat következett az újváriaknál. Előbb McNally használt ki 25 másodperc alatt egy emberelőnyt, majd 34 másodperccel később Orbán is betalált, már 3-1-re vezetett a MAC. A harmad utolsó percében, nem sokkal a dudaszó előtt Ordzovenský csökkentette a bikák hátrányát, így visszahozta a reményt a vendégeknek.

A folytatásban jól védekeztek az újbudaiak, így már szinte mindenki elkönyvelte, hogy megnyerik a mérkőzést, amikor Stupka 70 másodperccel a vége előtt kiegyenlített. A játék képét nézve megérdemelt volt a találat, a MAC úgy tűnt nem igazán szeretne támadni, míg az Érsekújvár mindent megtett a gólért. A hosszabbítás negyedik percében aztán eldőlt a két pont sorsa, Pospíšil szép cselek után lőtt gólt, így a vendégek örülhettek.

Miroslav Mosnár, az újváriak edzője a találkozó után elmondta, hogy egy szoros mérkőzés volt, ahol túl sok helyzetet hagytak ki, de így is ki tudtak egyenlíteni a végén. "A hosszabbításban mindkét oldalon akadtak lehetőséget, de Pospíšilnek sikerült döntenie" – zárta a tréner.

Tipsport Liga, 41. forduló:

MAC Újbuda-HK Mikron Érsekújvár 3-4 (0-0, 3-2, 0-1, 0-1) - hosszabbítás után
Budapest, 360 néző, v.: Výleta, Tvrdoň – Jurčiak, Krajčík

Gólszerzők: Terbócs 26. (Orbán), McNally 37. (Orbán), Orbán 38. (Bugár, Bodó) ill. Hatala 30. (Ordzovenský, Pospíšil), Ordzovenský 40. (Stupka, Pospíšil), Stupka 59. (Hruška), Pospíšil 64. (Drtina, Stupka)

41. kolo MAC - NZ

Uploaded by Tipsport Liga on 2020-01-15.

Fotó: facebook.com/MACBudapestfelnott

A rovat legfrissebb hírei