Szlovákiai gólokkal verte a szlovák válogatottat Magyarország


A magyar válogatott 20-2-re győzte le Szlovákiát, a női vízilabda Európa-bajnokság második napján.

A szlovák válogatottban egészségügyi okok miatt nem lehetett ott az érsekújvári Kiss Emőke. A másik oldalon viszont játszott és három gólt is lőtt Rybánska Nataša, aki néhány évvel korábban még a szlovák ifjúsági válogatottakban szerepelt, most viszont már magyar színekben ugrott medencébe. A 19 éves vízilabdázót a mérkőzés után kérdeztük.

Hogyan készültél a szlovákok elleni meccsre? Volt benned extra motiváció?

Nem mondanám, hogy motiváltabb lettem volna mint máskor. Leginkább mentálisan kellett felkészülnöm, hogy nyugodt legyek és úgy tekintsek az ellenfélre, mint bármelyik másikra.

Milyen érzés volt, mikor lejátszották a szlovák himnuszt a mérkőzés előtt?

Előfordult már egyszer a junior-válogatottban, hogy Szlovákia ellen játszottam. De most sem tudnám szavakba önteni, hogy mit érzek olyankor. Leírhatatlan ami bennem kavarog. De magyar színekben vagyok, a magyar válogatottban játszok és mindent megteszek, hogy a csapat nyerjen.

Három gólt lőttél, milyen meccs volt?

Hát, elég lassú. Inkább egy edzés volt ez számunkra, hogy megérezzük a medencét és az egymás közötti játékot szokjuk. De nem mondanám, hogy ez egy jó edzés volt.

Jobb, hogy gyengébb csapatok ellen kezditek az Európa-bajnokságot?

Úgy gondolom, hogy mentális szempontból jobb, hogy így jönnek az ellenfelek. Mivel hazai közönség előtt játszunk nagyobb volt rajtunk a nyomás, ami ezen a két meccsen teljesen eltűnhetett, így már megszoktunk a légkört.

Hogyan készültök az oroszok és a görögök ellen?

Mindkét összecsapás nagyon fontos lesz számunkra, hiszen meg akarjuk nyerni a csoportot. Most viszont még csak a következő ellenféllel foglalkozunk, csak Oroszország lesz ott a fejünkben.

Női vízilabda Európa-bajnokság:

Szlovákia-Magyarország 2-20 (1-5, 0-5, 1-4, 0-6)
Duna Aréna, v.: Koryzna (lengyel), Colombo (olasz)

Szlovák gólszerzők: Stankovianska, Kátlovská
Magyar gólszerzők: Szilágyi 2, Gurisatti, Vályi, Parkes, Illés, Keszthelyi-Nagy 6, Leimeter 3, Gyöngyössy, Rybánska 3, Garda

További eredmények:

Németország-Hollandia 3-23 (A mérkőzést a felvidéki Horváth Róbert és a montenegrói Veselin Mišković vezette)
Horvátország-Görögország 3-18
Oroszország-Szerbia 27-2
Izrael-Franciaország 6-10
Olaszország-Spanyolország 10-16

Fotó: MTI/Szigetváry Zsolt

A rovat legfrissebb hírei