A magyarok ellen is bizonyítana és tovább is jutna Kiss Emőke


A szlovák női vízilabda-válogatott újvári kapusával az Eb-debütálás után beszélgettünk.

"Nagyon régóta járt már a fejünkben, hogy hová is jutottunk most el, és milyen arénában ugorhatunk majd medencébe. A csapat fele még nincs is tizennyolc éves, úgyhogy nem jártunk még túl sok helyen közösen. Nagyon jó, hogy Magyarországon vagyunk, hiszen közel is van mindenkinek, nekem pedig olyan mintha otthon játszanék" – mondta az Oroszország elleni Európa-bajnoki nyitómérkőzés után az Érsekújvárból származó fiatal kapus.

Bár az eredményjelző nem mutatott túl jól az utolsó dudaszó után, ezen nem kell sokat keseregni. "Ez egy olyan meccs volt, ahol a szerbek meg a horvátok ellen próbáltunk gyakorolni, nem itt kellett nyernünk. Az oroszok nagyon jók, valószínűleg éremért fognak majd játszani. Ők is egy gyakorló ellenfélnek tekinthettek minket, hogy az erősebb csapatok ellen készüljenek. Nem úgy sikerült végül, ahogy reméltük, de biztosan tanulunk belőle valamit" – folytatta a 17 éves vízilabdázó.

Kiss és kapustársa, Kristina Horváthova is lehetőséget kapott a bizonyításra. Előbbi 30, utóbbi 6 százalékos teljesítménnyel zárt. "Nem ez az elosztás volt a megszokott, felezni szoktuk a mérkőzéseket, most ellenben körülbelül háromszor cseréltünk. Mindig megszakadt a fonal, de ezt is meg kell szokni."

A sorsolás úgy tűnik, kedvezhet a szlovák válogatottnak, amelynek célja, hogy bejussanak a legjobb nyolc közé, ehhez minden bizonnyal Szerbiát és Horvátországot kell majd megelőzniük. "Jobb is nekünk, hogy az erősebb ellenfelek ellen kezdünk az elején, ráadásul a szerb-horvát meccs is az előtt van, hogy mi játszanánk velük. Így még jobban össze tudunk rázódni és meg tudjuk figyelni az ellenfeleket. A beosztás így nekünk kedvez a legjobban" – elemezte röviden a helyzetet a 17 éves játékos, majd kitért az esélyekre is. "A szerbekkel meg a horvátokkal is játszottunk már. Ők is ismernek minket, mi is őket, nagyjából egyforma erősségűek vagyunk, így majd az fog nyerni, aki jobban oda fog figyelni, akinek több szerencséje lesz, és aki jobban fogja akarni a sikert."

Kiss Emőkét a helyszínen anyukája és nővére is biztatja, de a társak családtagjai is szurkolnak nekik. Hétfőn Magyarország ellen viszont több barátnője és csapattársa is ott lesz a nézőtéren, hiszen már ő is egy magyar csapatban, az OSC-ben pallérozódik. "Utánpótlás szinten egy-egy játékossal már játszottunk egymás ellen. De az egész csapatot nagyon jól ismerem, hiszen minden bajnoki és válogatott meccset megnézek. Én felkészültem rájuk" – közölte nagy mosollyal az arcán a tehetséges hálóőr.

Arra a kérdésre, hogy melyik meccset várja a legjobban kis gondolkodás után így felelt: "Mindhárom mérkőzést nagyon várom, csak más szempontból. A magyarok ellen nyilván nekem más lesz játszani, szeretném nekik is megmutatni mit tudok, de a továbbjutás szempontjából a másik két találkozó, a szerbek és a horvátok elleni lesz a legfontosabb."

Fotó: facebook.com/slovak.swimming

A rovat legfrissebb hírei