Szoros meccset játszott Újvár az éllovas ellen


Az érsekújváriak megnehezítették a listavezető Kassa (Košice) dolgát.

A két csapat között a mérkőzést megelőzően 42 pont volt a különbség a tabellán. Kassa az első, Érsekújvár az utolsó előtti, tizenkettedik helyen állt és ez nem is változott meg.

A vendégek már a harmadik percben vezetéshez jutottak, de az újvári bikák gyorsan fordítani tudtak. Részükről előbb Stupka majd kettős emberelőnyből Holovič talált be. Kassa viszont még a szünet előtt egyenlített, így 2-2-vel vonultak az öltözőbe a csapatok.

A második harmadban újra négy gólt láthatott a szép számú közönség, de az elosztás változott. Jurík góljára hárommal válaszoltak a vendégek, ebből kettőt emberelőnyben szereztek. Az utolsó harmadban Andrisík még dramatizálta az összecsapást, hiszen az ő gólja után már csak egy volt a különbség, de hiába támadtak a végén kapus nélkül a hazaiak, az egyenlítés nem jött össze.

Tipsport Liga, 39. forduló:

HC Mikron Érsekújvár-HC Košice 4-5 (2-2, 1-3, 1-0)
Érsekújvár, 1 378 néző, v.: Orolin, Kókai – Rojík, Kis-Király

Gólszerzők: Stupka 11. (Pospíšil), Holovič 13. (Ordzovenský, Pospíšil), Jurík 21. (Fábry, Obdržálek), Andrisík 45. (Števuliak, Holovič) ill. Rapáč 3. (Bortňák, Suja), Pavlin 15. (Chovan), Milý 23. (Skokan, Růžička ), Majdan 31. (Pavlin, Skokan), Suja 33. (Rapáč, Bortňák)

A magyarországi csapatok közül a DVTK Jegesmedvék Nyitrán (Nitra) léptek jégre. A miskolciaknak sikerült megtörni négymeccses nyeretlenségi sorozatukat. Az első gólt Kiss emberhátrányból szerezte, majd a második harmadban az egyenlítés után Harrison és Vad is betalált, így már ekkor kialakult a végeredmény. A hazaiak az utolsó játékrészben csak helyzetekig és kapuvasig jutottak.

HK Nitra-DVTK Jegesmedvék 1-3 (0-1, 1-2, 0-0)
Nyitra, 2 227 néző, v.: Tvrdoň, Müllner - Kacej, Gegáň

Gólszerzők: Morrison 23. ill. Kiss 7., Harrison 29. (Rodman), Vas 35. (Vandane, Dudás)

Fotó: Facebook-HC Nové Zámky - HC Érsekújvár magyar változata; Geleta Zsolt

A rovat legfrissebb hírei