Karhan fő célja, hogy benntartsa a KFC-t


A komáromi focicsapat új edzőjével a szlovák sportnapilap készített interjút.

A 107-szeres szlovák válogatott Miroslav Karhan érkezését 2019. december 27-én jelentette be a KFC Komárom. A Šport szerdai számában megjelent interjúból kiderült, ekkor találkozott másodszor egymással Baráth György, a klub elnöke és a 43 szakember. A megegyezés tehát gyorsan megszületett.

"A komáromi csapatnak hosszútávú tervei vannak, ez megtetszett. Ráadásul ez egy másodosztályú csapat, amely profi szinten működik. Ez döntött. A szezon végéig egyeztünk meg a közös munkában, ami mindkét fél elégedettsége esetén tovább folytatódhat" – nyilatkozta Karhan, aki az eddigi szakmai stábbal dolgozik majd tovább. A szakember úgy érzi nincs szüksége rá, hogy beszéljen elődjével, Olejník Józseffel, hiszen az asszisztensei minden fontos információt el tudnak neki mondani.

A csapathoz szezon közben megérkező Saláta Kornél az utolsó hírek szerint valószínűleg marad a Duna-partján. "Amikor utoljára beszéltem vele, azt mondta, hogy vár egy magyarországi klub visszajelzésére és a szerint dönt majd a folytatásról. Ha maradna, nagy segítségére lenne Komáromnak. Az utolsó információk arról szólnak, hogy végül úgy döntött, marad és segít a csapatnak a tavasszal is" – beszélt a 40-szeres szlovák válogatott védőről az új edző.

A KFC a 12. helyen telel, éppen megelőzve a még kieső helyen álló Somorját. A cél egyértelmű, benn kell maradni a másodosztályban, ezt erősítette meg az interjúban a Nagyszombatban (Trnava) élvonalbeli edzői tapasztalatokat is gyűjtő Miroslav Karhan, akinek már a csapat megerősítésén jár az esze. Arra kérdése, hogy a szezon végén elégedett lenne-e azzal, ha megtartanák a 12. helyet, így felelt: "Igen, de csak abból a szempontból, hogy akkor meglenne a bennmaradás. Az én célom e mellett viszont az, hogy folyamatosan fejlődjünk és minél jobb helyre kerüljünk a tabellán."

A szlovák foci legendás alakja több egykori válogatottbeli társával összefuthat majd a tavasszal, hiszen Stanislav Varga (Besztercebánya) és Németh Szilárd (Slovan B) edzőként, Ján Ďurica (Pozsonyligetfalu) másodedzőként, míg Stanislav Šesták (Poprád) sportmenedzserként tevékenykedik a második ligában. Szerinte viszont nem lesz más hangulata ezeknek a találkozóknak, maximum többet beszél majd az ellenféllel a meccsek előtt is után, mint az megszokott.

Karhant korábbi edzőiről, többek között Jürgen Kloppról is kérdezték. A német szakemberrel még Mainzban dolgozhattott együtt. Mint elmondta a Liverpool jelenlegi trénere egy hatalmas motivátor, tőle is igyekezett ellesni egy két dolgot, csak úgy, mint Pecze Károlytól, Eric Geretstől és Thomas Tucheltől, akiket a legjobb edzői között említett.

Fotó: facebook.com/profutbal.sk 

A rovat legfrissebb hírei