Legyőzték a Slovant Érsekújvárban


A 2020-as év első meccsén nagy skalpot gyűjtöttek be az újváriak.

A hazai csapat a bajnokság utolsó előtti, a vendég a harmadik helyen várta az összecsapást. Az első tíz perc nem hozott sziporkázó játékot, de a harmad második felében beindultak a csapatok. A Slovan Sersen szerencsésnek mondható góljával szerzett vezetést, majd Demo növelte csapata előnyét. A szünet előtt Holovič passza után Rogoň szépített, de nem tartott sokáig az újvári öröm, St. Pierre ugyanis újra kettőre növelte a különbséget.

A második húsz perc elején Meszároš lövését Puliš tessékelte a kapuba, már 1-4-et mutatott az eredményjelző. Kevesen bíztak ekkor az Érsekújvár sikerében. A Slovan ráadásul emberelőnybe is került, de a helyett, hogy újabb gólt lőttek volna, kaptak egyet. Stupka a sarokból talált be Brust kapus közbenjárásával, majd kilenc másodperccel később Pospíšil is túljárt a hálóőr eszén, így már csak egy gól volt a vendégek előnye. A 32. percben Jurík révén ki is egyenlítettek a hazaiak. 

A harmadik játékrészben a kilátogató 1600 szurkoló legnagyobb örömére Pospíšil újra betalált és vezetéshez jutatta az újvári bikákat. A Slovan edzője ekkor lecserélte kapusát, Brustot Habal váltotta. Nem sokkal később viszont Pavlas is megkapta az ötödik gólját, amikor Puliš szinte az üres kapuba lőtte a korongot. Következhetett a hosszabbítás.

A ráadásban sem Sersen, sem Urbánek, sem Abdul nem tudta értékesíteni a helyzetét, nem úgy a másik oldalon Obdržálek, aki megnyerte csapatának a találkozót. Az Érsekújvár szeptember után másodszor is legyőzte a Slovant. Akkor Pozsonyban 7-6-ra győztek a bikák.

Tipsport Liga, 37. forduló:

HC Mikron Érsekújvár-Slovan Pozsony 6-5 (1-3, 3-1, 1-1, 1-0) - hosszabbítás után
Érsekújvár, 1 602 néző, v.: V. Snášel ml., Novák – Šoltés, Rojík

Gólszerzők: Rogoň 20. (Holovič, Drtina), Stupka 28., Pospíšil 28. (Fereta), Jurík 32. (Obdržálek), Pospíšil 44. (Stupka), Obdržálek 64. (Jurík) ill. Sersen 10. (Bačik, Abdul), Demo 13. (Bondra), St.Pierre 20. (Basaraba, Bondra), Puliš 24. (Meszároš, Abdul), Puliš 47. (Abdul, Zigo)

A MAC Újbuda hazai pályán hosszabbítás után 4-3-ra nyert a Kassa (Košice) ellen. Az éllovas 12 mérkőzés után szenvedett vereséget.

MAC Újbuda-HC Košice 4-3 (2-2, 1-0, 0-1, 1-0) - hosszabbítás után
Budapest, 605 néző, v.: Baluška, Purgat - Kacej, J. Konc

Gólszerzők: Langkow 9. (Klempa, Pozsgai), Bodó 13. (Pitt), Langkow 29. (McNally, Sofron), Sofron 64. (McNally, Langkow) ill. Rapáč 13. (Jokeľ, Bortňák), Haščák 20. (Skokan, Zeleňák), Bortňák 50. (Milý)

Fotó: facebook.com/HockeyClubNoveZamky; Zsolt Geleta

A rovat legfrissebb hírei