A DAC középpályása lehet az év labdarúgója


Vida Máté mellett a Slovan játékosára, Holman Dávidra is szavazhatnak.

Megkezdődött az internetes szavazás 2019 legjobb sportolóira - a Magyar Sportújságírók Szövetségének tagjai 62. alkalommal voksolhatnak. Szöllősi György, az MSÚSZ elnöke hétfőn az M4 Sporton ismertette a listákat. Az MSÚSZ elnöksége hét kategóriában tízes jelöltlistát állított össze.

A fogyatékos sportolók, csapatok, a fogyatékos sportolókkal foglalkozó edzők 10-es listáját ezúttal is a Magyar Paralimpiai Bizottság állította össze. Változás, hogy most ebben a négy kategóriában nem az MSÚSZ-tagok szavazása dönt, hanem a MPB-által felkért szakemberek, szakírók voksolnak.

Az MLSZ Életműdíjasát a labdarúgó-szövetség elnöksége, az MSÚSZ-MOB Életműdíjast pedig MSÚSZ elnökség ajánlására a MOB vezetősége választja meg.

Az Év góljára az M4 Sport honlapján december 23-tól, hétfőtől voksolhatnak az MSÚSZ és az MLSZ által felkért szakmai zsűri 10-es listájára a szurkolók, így kialakul a legjobb három mezőnye, de az eddigiektől eltérően a győztest a szakmai zsűri választja ki, átvéve a FIFA Puskás-díj odaítélésének az idén bevezetett gyakorlatát.

Az M4 Sport-Az Év Sportolója 2019 Gálát az immár hagyományos, az esemény rangjához méltó helyszínen, élő televíziós közvetítés keretében 2020. január 16-án, csütörtökön 20 órától a Nemzeti Színházban rendezi meg a Magyar Sportújságírók Szövetsége.

Az Év férfi labdarúgója. A jelöltek:

Cseri Tamás (Mezőkövesd)
Dibusz Dénes (FTC)
Gulácsi Péter (RB Leipzig)
Holman Dávid (Slovan)
Davide Lanzafame (FTC, Honvéd)
Willi Orbán (RB Leipzig)
Pátkai Máté (Mol Fehérvár)
Szalai Ádám (Hoffenheim, Mainz)
Szoboszlai Dominik (Salzburg)
Vida Máté (DAC)

Vida Máté 2018 nyarán igazolt a Vasastól a felvidéki csapathoz. A 2019-es évben 28 bajnokin, 4 Európa-liga selejtezőn és 3 Szlovák Kupa (Slonvaft Cup) mérkőzésen lépett pályára. A 2018/2019-es szezonban bajnoki ezüstérmet ünnepelhetett a Dunaszerdahellyel. A 2019/2020-as idény őszi szezonjában megszerezte első sárga-kék gólját az aranyosmaróti ViOn ellen, majd csereként beállva a Trencsénnek is betalált. A válogatottban ősszel Horvátország, Azerbajdzsán és Uruguay ellen lépett pályára és mindannyiszor jó játékkal hálálta meg a Marco Rossi bizalmát.

Holman Dávid 2017 óta játszik a pozsonyi Slovanban. Az idei naptári évet figyelembe véve 23 bajnokin, 2 BL-selejtezőn, 6 El-selejtezőn, 4 El-csoportmérkőzésen és 1 Szlovák Kupa (Slovnaft Cup) találkozón játszott. A 2018/2019-es szezonban bajnok lett csapatával, majd ősszel nagy sikert elérve bejutott az Európa-liga csoportkörébe. Holman neve mellett 8 bajnoki és 2 El-selejtezős gól is szerepel. A 2019/2020-as Fortuna Ligás idény eddig lejátszott mérkőzésein ő volt az egyetlen, aki mesterhármast ért el. A Nyitra elleni találkozón az 5-0-ás sikerből három találattal vette ki a részét. A válogatottban 2019. június 8-án góllal debütált Azerbajdzsán ellen, összesen pedig ötször ölthette magára a nemzeti csapat mezét.

Fotó: facebook.com/vidakristopher

A rovat legfrissebb hírei