Borbély kiosztotta az őt kritizáló Calzonát


Borbély László reagált az Eb-ről visszatért Francesco Calzona kijelentéseire

Borbély László (Fotó: TASR)

Azt követően, hogy a szlovák labdarúgó-válogatott hazatért a németországi Európa-bajnokságról, Francesco Calzona szövetségi kapitány a hivatalos sajtótájékoztatón nemcsak a tornát és az együttes teljesítményét értékelte, hanem a bírálóinak is üzent. A válasz nem váratott sokáig.

Calzona szerint Szlovákiában legalább tíz olyan személyiség van, aki nem kívánja a szlovák futball sikereit, ezek élén pedig Borbély László áll, aki a szövetségi kapitány szerint keveset ért a futballhoz, emellett egy agresszív embertípusnak tartja. Ezek között a személyek között említette továbbá Ján Kozákot, Róbert Vitteket és Ján Muchát is. Borbély most a Šport24.sk-nak nyilatkozva elmondta, mit is gondol Calzona szavairól.

Borbély szerint a szövetségi kapitány ismét bizonyította, hogy evidens problémája és tapasztalathiánya van a kommunikáció terén, illetve, hogy nem képes és hajlandó elfogadni a kritikát, aminek tulajdonképpen építőjellege van.

„Ha ő ezt nem érzi ott és nem is akarja megtalálni, akkor nagyon nehéz a kommunikáció, illetve a személyes önelégültsége kezd dominálni” – nyilatkozta Borbély, aki szerint a sajtótájékoztatón a saját sérült egója uralkodott el Calzonán.

„Így néhány pillanatra pszichológus-diagnosztikussá vált. Meghatározta a személyiséget, az ambíciókat és a motivációt, majd a szlovák futball legnagyobb inkvizítoraként elmondta, hogy ki az ellensége. Gratulálok neki” – tette hozzá Borbély, aki kiáll korábbi értékelései és kritikus megjegyzései mellett.

Calzona a sajtótájékoztatón azt állította, hogy ismeri Borbély minden kritikus nyilatkozatát. A futballszakértő ezzel kapcsolatban azt üzeni neki, hogy próbálja őket megértéssel olvasni, mert ezek szerint nem is tudatosította, hogy a szavai sokkal kedvezőbbek számára, mint gondolná.

„Semmi személyes nincs ebben, kizárólag szakmai dolgokról van szó, amikről lehet diszkussziót folytatni. Felkínálom a futball-látásomat, ami minden bizonnyal néhány téren ellentétben áll az ő futballnézetével. Ez normális dolog. Ha nincs kapacitása elfogadni ilyen konfrontációt, azzal saját magának kell megbékélnie” – mondta Borbély, aki csak nevet Calzona azon kijelentésén, miszerint személyes ambíciói hajtják őt egy bizonyos funkció eléréséért.

„Hiszen 70 éves leszek májusban! Ezt valószínűleg a szövetségtől adta valaki Calzona szájába. Minden bizonnyal jön valaki, aki átad neki valamilyen információt, ő pedig egyáltalán nem is foglalkozik azzal, hogy az releváns-e, vagy van-e valamilyen belső logikája. Elképzelhető, hogy Calzona nem autentikus formában kapja az információkat, ellenkező esetben nem lehetne elégedetlen a szavaimmal” – mondta Borbély.

A futballszakértő kiáll azon kijelentése mellett, hogy annak idején toxikus módon történt a szövetségi kapitány kiválasztása, ugyanis erre a posztra olyan személyeket hoznak, akik valamit már elértek, Calzona viszont akkoriban még egy mérkőzést sem ült végig vezetőedzőként. Szerinte nem volt ok arra, hogy bizalmat fektessenek az olasz mesterbe, főként, hogy az első mérkőzései szövetségi kapitányként „nézhetetlenek voltak”. Hozzátette: senkire sem akarja rákényszeríteni a látásmódját, de teljes mértékben kiáll mellette.

forrás: parameter.sk

A rovat legfrissebb hírei