Sima 3-0 Komáromban


A komáromiak sorozatban ötödik sikerüket aratták.

A komáromi Spartak a Privigye (Prievidza), a Trencsén (Trenčín), a Felsővízköz (Svidník) és a Miava (Myjava) elleni győztes bajnokik után hazai pályán fogadta Nyitrát. A vendégek csütörtökön még Podgoricában játszottak a Challenge Cup sorozatban, így talán egy kicsit fáradtan érkeztek a Duna-parti városba.

Az előjeleknek megfelelően Komárom kezdett jobban és 16-8-ra is vezetett, de a nyitraiak felzárkóztak, sőt 23-24-nél szettlabdához is jutottak. Végül azonban a hazai csapat került előnybe, hiszen ez után zsinórban három pontot szereztek. A folytatás mondhatni egyértelműbben alakult, bár Nyitra a második játszmában is igyekezett megnehezíteni  Ogurčákék dolgát, de a 25-21-es eredmény arról tanúskodik, hogy a végén a Selye János Egyetem csapata dominált.

A harmadik játékrész elején még fej-fej mellett haladtak a csapatok, de 20-13-nál már sejteni lehetett, hogy mindhárom pont a komáromiaknál marad majd. Ez így is lett, a Spartak 3-0-ra győzte le azt a Nyitrát, akitől a szezonban eddig egy bajnokin és két kupamérkőzésen is vereséget szenvedett.

Tarabusék az ötödik helyről várják az utolsó 2019-es mérkőzésüket, amelyet december 21-én Zólyom vendégeként játszanak majd le.

Edymax Extraliga, 15. forduló:

VK Spartak UJS Komárom-VKP Bystrina SPU Nitra 3-0 (26-24, 25-21, 25-18)
Komárom, 310 néző, v.: Schimpl, Dovičovič ml.

Komárom: Rak 5, Tarabus 8, Zaťko 3, Ogurčák 16, Kašper 8, J. Petráš 14, libero Turis (Kubš)
Nyitra: P. Porubský 3, Malina 7, Jendrejčák 2, Kostoláni 11, Marinič 2, Kyjanica 4, libero Krajčo (Gergely 4, Barbas, Galandák 4)

Fotó: facebook.com/VKSpartakKomarno

 

A rovat legfrissebb hírei