12. alkalommal rendezik meg a MartFootball-t


MartFootball néven rendeznek pénteken focifesztivált Martoson, a főmenü azonban a Felvidéki Labdarúgó-bajnokság (FLB) lesz

Udvard 2023-as bajnokcsapata (Képarchívum)

Idén 12. kiírásához érkezik a kispályás (4+1) torna, mely ismét 16 csapatot szólít pályára. Változatlanul négy helyszínen lesznek a csoportok összecsapásai. A martosi rendezvényligetben az A (Martos, Vágfüzes, Esterházy Akadémia, Szirénfalva-Kaposkelecsény), a naszvadi sportcsarnokban a B (Naszvad United, Érsekújvár-Ímely, Udvard, Farnad), az ógyallai Feszty Árpád Alapiskolában a C (OFC Gyalla, Balonyi Öregfiúk, Károlyfürdő, Péder) a dél-komáromi Czibor Zoltán Városi Sporttelepen a D jelű négyes (Komárom – közös csapat, Felvidéki Kurucok, Csallóköznádasd, Léva) lép pályára.

„Első alkalommal lesz egésznapos futballünnep bajnokságunk keretében. Délelőtt a csoportmeccsekkel kezdünk, négy helyszínen, majd déltől már Martoson folytatja a teljes mezőny. Mert – mint a korábbi kiírások során – minden induló továbbjut a kieséses rendszerbe. A nyolcaddöntővel kezdünk, s a késő délutánig eldől a bajnoki cím sorsa – tájékoztatta az Új Szót Gubík László főszervező, az FLB életre hívója. – Címvédőként az udvardiak érkeznek, ők tavaly 2013 után másodszor végeztek az élen. A papírforma ismét udvardi vagy lévai elsőséget ígér, ez a két csapat eddig mindig részt vett a tornán, és jól is szerepelt. Örülök, hogy megint jön távoli, keleti együttes, a Szirénfalva-Kaposkelecsény. Kérdés, milyen gárdával érkeznek, akár bele is szólhatnak az elsőség kérdésébe, akárcsak az érsekújváriakkal megerősített ímelyiek, akik eddig kétszer indultak, s mindkétszer nyertek. Károlyfürdő néven rajtol a Karlove Varyból érkező gyallai lányok csapata, soraikat helyi legények erősítik. És még van egy szokatlan induló a mezőnyben, a Felvidéki Kurucok, a szeptemberi marcelházai nemzeti összetartozási tornára készülve vállalták a tornát. Napközben lesz 11-esrúgóverseny, vonzó díjakkal és kapusok minibajnokságával, gyerkőcprogramokra is sor kerül, s az Eb-kvíz és az Eb-negyeddöntő aznapi mérkőzéseinek élő vetítése sem marad el. A 11-esrúgóversenybe bárki bekapcsolódhat, akár a tornán játszók is.”

forrás: ujszo.com

A rovat legfrissebb hírei