Döntetlennel kezdte nyári felkészülését a DAC


Tuboly ígéretes játékkal debütált a dunaszerdahelyieknél

0:0-s döntetlennel zárult a DAC labdarúgócsapata nyári felkészülésének első mérkőzése, amelyen szombat délután a bécsi Austria ellen léptek pályára, a Generali-Arena közvetlen szomszédságában fekvő edzőpályán.

Xisco Munoz vezetőedző két eltérő tizenegyet küldött pályára, mindkettő egy félidőt játszott. Matej Trusa a múlt héten megrántotta az oldalsó térdszalagját, 10-14 napos kihagyás vár rá. Rajta kívül ugyancsak sérülés miatt hiányzott a sárga-kékektől Bartol Barisic, Balogh Norbert és Konrad Gruszkowski is.

Bemutatkozhatott ellenben Tuboly Máté, az akadémia 15 éves tehetsége, Bősze Levente és a 17 éves Lami Ádám, valamint a Somorjáról érkező brazil, Fellipe Vieira Cardoso.

A rekkenő hőségben lejátszott első félidőben a hazaiak jegyeztek több lövési kísérletet, ám Popovicsot igazán csak Fischer közeli lökete tette próbára a 42. percben. Röviddel előtte hazai kollégája is bemutatott egy bravúrt, aki Tuboly fejesét ütötte ki. Fordulás után az Austria egyszer sem találta el Filipe kapuját, a lilák távoli lövésekkel próbáltak veszélyeztetni. A másik oldalon Záhradník és Szendrei fejelt jó helyzetből, de a két tizenhatosban nem volt sok érdemleges történés. Miután Ramadan és Jürgens próbálkozása is elkerülte a kaput, megérdemelt döntetlen született.

„A játékosok a maximumot nyújtották a mérkőzésen, főleg a védekezésben végeztek jó munkát, ami azért lényeges, mert az első két héten főként ezekkel a szituációkkal foglalkoztunk. Mostantól pedig a támadójátékunkban is szeretnénk előre lépni”
– értékelt Munoz.

Szombaton, július 6-án a cseh második vonalban szereplő Vyškov érkezik a MOL Akadémiára.

forrás: ujszo.com

A rovat legfrissebb hírei