A tárkányi focisták felkészültek a VI. ligára


A VI. liga (Kelet-Szlovákia, zempléni csoport) újoncaként kezdi meg szereplését a tárkányi TJ TISA labdarúgócsapata

Bajnokként ünnepelte a 2023–2024-es szezon végét a tárkányi TJ TISA labdarúgócsapata. A tőketerebesi járási bajnokság VII. ligájának győztese az új kiírásban már a VI. liga (Kelet-Szlovákia, zempléni csoport) újoncaként kezdheti meg szereplését.

A Tisza-parti együttes ősszel mindössze rosszabb gólarányának köszönhetően maradt le a táblázat éléről. A nagy rivális garanyiakkal egyetemben azonos pontszámmal (26) kezdhették el a tavaszi folytatást. A tárkányiak veretlensége – 8 győzelem és 2 döntetlen – biztatólag hatott a csapatra.

„Nem gondoltuk, hogy ilyen imponáló, magabiztos teljesítményt produkálunk a szezon első felében. Eredményességünk a folytatásban sem maradt el. Mindezek után, élve a kínálkozó lehetőséggel és közben már a nem titkolt feljutási szándékkal, kezdtük el hátralévő mérkőzéseinket. Egy vereség (1:0 az újhelyiek ellen) és egy döntetlen ugyan becsúszott, de már a bajnoki idény vége előtt négy fordulóval biztosra vehető volt elsőségünk, s végül 9 pontos előnnyel végeztünk az élen a garanyiak, 11-gyel a Michaľany előtt a 11 csapatot számláló mezőnyben. Igazi csapatmunka volt, a játékosoktól kezdve a klub vezetőségén át a szurkolókig, akiknek külön is köszönet jár, minden hazai mérkőzésen szép számban voltak jelen. Ezúton is szeretnék a csapat vezetőségének nevében Kis- és Nagytárkány polgármesterének, illetve az önkormányzatnak is köszönetet mondani azért, hogy a 2020-as kezdetektől fogva támogatnak minket” – nyilatkozta az Új Szónak Szűcs László, a klub sportmenedzsere.

A megérdemelt sikerért járó trófeát utolsó hazai mérkőzésükön vették át a tárkányiak, szurkolóikkal együtt közösen ünnepelve a helyi sportpályán. A bajnokság legjobb góllövőjének járó címet is tárkányi érdemelte ki: Jáger Adrián 25 góllal terhelte meg az ellenfelek kapuját. A második helyezett újhelyi Gurmán Dominik 18 gólig jutott.

Ami a csapat jövőjét illeti, Szűcs László elmondta, csak egy-két játékost szeretnének igazolni. Ezenkívül a stadionon is szeretnének kisebb-nagyobb átalakításokat végrehajtani.

A tárkányiak büszkék lehetnek az utánpótlásra is, U13-as csapatuk a második, az U19-esek pedig a 3. helyen végeztek korosztályos bajnokságukban.

forrás: ujszo.com

A rovat legfrissebb hírei