Schäfer András csallóközi csapattársat kap


A német labdarúgó-bajnokságban érdekelt Union Berlin egybehangzó német sajtóhírek szerint újabb magyar játékossal erősít

Fotó: tmssl.akamaized.net

Egybehangzó német sajtóértesülések szerint Bénes László elhagyja a Hamburg együttesét és újra a német élvonalban (Bundesliga) futballozhat, méghozzá magyar válogatott futballistát is foglalkoztató Union Berlin csapatához.

Az fővárosi klubnál jelenleg a magyar válogatott Schäfer András futballozik. A hírek szerint az Union Berlin aktiválja a kivásárlási záradékot és közel 6 millió eurót fizethet a HSV-nek Bénes László játékjogáért. A HSV sorozatban második szezonban maradt le a feljutásról.

A doborgazi származású Bénes László kiváló idényt tudhat maga mögött, hiszen 27 mérkőzésen 13 gólt és 11 gólpasszt jegyzett, ami pályafutása legjobb idénye volt. A 26 esztendős csallóközi futballista jelenleg az Európa-bajnokságon szerepel a szlovák válogatottal, az ukránok ellen csereként pályára is léphetett.

Bénes korábban a Mönchengladbach színeiben szerepelt a német élvonalban és minden sorozatot tekintve 65 mérkőzésen lépett pályára és két gólt szerzett. A 26 esztendős rutinos középpályás a Gladbach mellett még az Augsburg színeiben is megfordult a Bundesligában, ahol kölcsönben szerepelt és 12 mérkőzésen lépett pályára és egy gólt szerzett. A szlovák válogatott futballista a német másodosztályban a HSV mellett a Holsten Kiel csapatában is megfordult és összességében 75 mérkőzésen 21 gólt és 26 gólpasszt jegyzett.

forrás: szurkolo.sk

A rovat legfrissebb hírei