Dunaszerdahelyi országos bajnoki győzelem egyéniben


Újabb nagy sikert ért el az SK Dunaszerdahely sakk-klub, ugyanis játékosa, Neugebauer Martin egyéni szlovák bajnoki címet szerzett

Milan Roman, a Szlovák Sakkszövetség elnöke, az ezüstérmes Filip Haring, az aranyérmes Martin Neugebauer, a bronzérmes Samir Sahidi és David Čihák, a sportminisztériumtól. (Fotó: chess.sk)

Az elmúlt napokban a pozsonyi Tatra hotelben rendezték a nagymesteri versenyt férfi és női kategóriában, szombaton pedig a győztesek neve is ismertté vált.

A dunaszerdahelyiek sakkozója, Neugebauer Martin rögtön az első körök után az élre állt, öt kör alatt pedig mindössze fél pontot veszített. Rajta kívül még Ľubomír Ftáčnik volt veretlen félidőnél, míg a címvédő Viktor Gažík meglepően nehezen kezdett, csak az ötödik fordulóban sikerült begyűjtenie első győzelmét.

Az elkövetkezőkben kezdett drámaivá válni a helyzet, ugyanis Ftáčnik a 6. körben legyőzte Neugebauert, a következőben viszont alulmaradt Gažíkkal szemben. A 7. kör után Neugebauer állt az élen 5,5 ponttal, őt követte a Haring, Sahidi, Gažík hármas 4,5 ponttal. A 8. körben a dunaszerdahelyi klub játékosa sorsdöntő csatát nyert Gažíkkal szemben, így gyakorlatilag már az utolsó előtti fordulóban bebiztosította bajnoki elsőségét. Az utolsó körben egy döntetlen is belefért Kostolanskýval szemben, a zárt kilencfordulós versenyt így 7 ponttal zárta.

Nagy csatát hozott a női verseny is, amit végül Simona Bochničková nyert Alena Mrvová és Viktória Nadzamová előtt.

forrás: parameter.sk

A rovat legfrissebb hírei