24 órás maratoni úszás Dunaszerdahelyen


Éjjel-nappal úsztak, remekeltek a TopRun és a Sportfanatic versenyzői

Jó szokásukhoz híven ezúttal is a legjobbak közé tartoztak a dunaszerdahelyi jeges- és hosszútávúszásban odahaza és külföldön jeleskedő dunaszerdahelyi klubok, a TopRun és a Sportfanatic versenyzői a 24 órás maratoni úszáson, melynek újabb felvonása szombaton rajtolt el, s vasárnap fejeződött be.

Az extrém sportág szerelmesei a Csöllei tó vizében 1200 méter hosszú versenypályán tempózva abszolválták a köröket. A szervezők elképzelését a kedvezőtlen időjárás kis híján mattolta, ugyanis az éjszakai órákban vihar miatt négy órára megszakították a viadalt. A kényszerpihenőt követően a résztvevők ismét vízbe szálltak, s újult erővel dacoltak a kilométerekkel. Egyébként a nemzetközi erőpróbán több korosztályban, egyének és váltók küzdöttek a győzelemért.

Ami az eredményeket illeti a  TopRun csapata vegyesváltóban (72 kör, 54,9 km) cseh csapatokat megelőzve, a férfiak váltója hazai stafétákat verve (62 kör, 46,5 km) diadalmaskodott.

Egyéni versenyben a Masters B kategóriában a Sportfanatic kiválósága, Pék Dezső (41,1 km) a második helyen, Bartal Mihály (TopRun, 36,6 km) pedig a 3. helyen zárt. A Sportfanatic további két versenyzője, Pék András 5. (30 km) és Farkas Gábor 8. (17,4 km) eredménye is elismerésre méltó. A Masters C kategóriában Gállfy Tibor (TopRun, 23,1 km) az 5. helyet szerezte meg az erős mezőnyben.

forrás: parameter.sk

A rovat legfrissebb hírei