Dobogós felvidéki veteránok a veszprémi emléktornán


Újra életjelet adott magáról a Nádszeg–Mátyusföld–Csallóköz veterán futballcsapat, amely a térség 55 évnél idősebb játékosait tömöríti

Idei első szereplésük Veszprémben volt, ahol a hagyományos torna nemrégen elhunyt szervezőjének, Zajcsek Tibornak az emlékére futballoztak. Öt csapat lépett pályára, köztük egyedüli határon túli együttesként a Juhos Ferenc vezette gárda.

„A városiak közé ékelődött egy községi tizenegy, hiszen a későbbi győztes Videoton, valamint Várpalota, Ajka és a házigazda Veszprém volt az ellenfelünk, és harmadik helyünkkel ebben a mezőnyben is helytálltunk – tájékoztatta az Új Szót Juhos Ferenc csapatszóvivő, akit a torna a legjobb játékosának hirdettek ki. – Nem kedvezett a sorsolás, hiszen mind a négy mérkőzésünk egymás után következett. Előbb kétszer nyertünk (Ajka 4:1, Várpalota 5:2), de aztán kétszer is kikaptunk (Veszprém 1:3, Videoton 2:4), és ez a dobogó harmadik fokára volt elegendő. Ismét velünk tartott két volt DAC-játékos, Szaban Tibor és Nagy Jaroslav, de tízfős keretünkből mindannyian szóhoz jutottunk, helytállásunk megfelel elvárásainknak. Amíg lesz erőnk, és egészségünk is szolgál, szívesen húzunk csukát. Őszre már van egy dabasi meghívásunk, a hagyományos Nádszegi Veterán Focitornánk 55+ megrendezése egyelőre függőben van.”

forrás: ujszo.com

A rovat legfrissebb hírei