Örömünnep Medvén


Bajnok lett Medve focicsapata, ezzel felkerültek a VII. ligába, az AG Sport ligába

Kürthy Judit felvétele

Bajnokavatásra gyűltek össze a község határában található futballpályán, a helyi felnőttcsapat megnyerte dunaszerdahelyi területi bajnokság VIII. ligáját.

Már javában sült a kolbász és kész volt kétféle gulyás is, amikor az utolsó meccset is lefújták. Medve felnőttcsapata játszott Nagyszarva ellen. Az eredmény 2:2, azaz döntetlen lett, de ez mit sem változtatott a tényen, hogy a hazaiak megnyerték a ligát.

Az utolsó sípszó után Kulacs László, Medve polgármestere ragadta magához a mikrofont, aki köszöntötte a „medvi bajnokokat” és felidézte az elmúlt évszázad legnagyobb hazai sikereit, ugyanis 1959, 1973 és 1981 után idén újra bajnok lett a csapat.

„2019-ben hosszú évek után a focicsapat újra benevezett a járási bajnokságba. Mertünk egy nagyot álmodni. Nagyon nehéz és fárasztó munka volt, de azt hiszem, hogy megérte” – zárta a polgármester, majd a bajnokság képviselői kiosztották az érmeket és a serleget a győztes csapatnak.

Az ünneplés a pálya szélén folytatódott, ahol Kulacs László minden csapattagnak és a legfontosabb támogatónak kiosztott egy-egy egyedi, Bajnokcsapat feliratú pólót. Ezt követően egyperces néma csenddel emlékeztek meg az egy hónappal ezelőtt elhunyt Kulacs Flóriánról, Medve csapatának egykori játékosáról, aki később a hazaiak egyik legnagyobb szurkolója is volt. Erősen támogatta a medvei foci újraindítását és azzal, hogy Medve idén bajnok lett, az egyik legnagyobb álma vált valóra. Ám ezt már nem érhette meg. Fia, Kulacs Csaba és családja meghatottan vette át nevében az érdemérmet és a „Kulacs Flórián 80” feliratos pólót. Idén töltötte volna be a 80. életévét.

Buka Pál, a csapat edzője, aki korábban a DAC játékosa volt, illetve a második ligában is játszott, elmondta, hogy nem volt egyszerű feladat megnyerni a bajnokságot.

 „10 év kihagyás után, 5 évvel ezelőtt alakult újra a csapat. Az eleje tele volt nehézségekkel, de év vége felé jöttek újabb, jobb játékosok és így a sikerek is nagyobbak lettek. A kondíció vagy a technika már felnőttként nem annyira fejleszthető, amikor már minden csapattag dolgozik és a munka mellett focizik, a sikerünk kulcsa a csapatszellemben volt” – kezdte. Edzőjük számára a szezon során az volt a legnehezebb, hogy megfelelően felkészítse őket arra, minden mérkőzés egy ki-ki meccs, mert aki bajnokságot akar nyerni, annak nem szabad pontot veszítenie.

„Az a 11 játékos dönt egy meccsről, aki a pályán van, de motiválni mindenkit máshogy kell. Szerencsére tudom, hogy mit kell nekik mondani, ismerem a helyzetüket, magam is csináltam ezt. Büszke vagyok arra, hogy a csapat egy hullámhosszon van és sikerült egy olyan társaságot összehoznunk, akik szeretik a szabadidejüket is együtt tölteni” – tette hozzá Buka Pál.

Medve felnőttcsapatában fele-fele arányban játszanak medveiek és nagymegyeriek is. A nagymegyeri játékosoknak is egy csaknem 40 fős csapat szurkol a mérkőzések során, akik a hazai kemény maggal együtt jókora szurkolótábort alkotnak a pálya szélén. A bajnoki címmel a csapat feljutott a VII. ligába (AG Sport Liga).

„Ez az eredmény a játékosokon kívül nagyban köszönhető az összes támogatónak, legfőképp Kulacs Lászlónak, Medve polgármesterének” – zárta az edző.

Az ünneplés éjszakába nyúlóan folytatódott DJ Robi zenei aláfestésével, miközben marha- és szarvasgulyást, valamint sült kolbászt lehetett kóstolni, kísérőként pedig többféle frissítőből válogathattak a jelenlévők. Az est csúcspontja a 10 órakor zajlott tűzijáték volt.

forrás: ujszo.com

A rovat legfrissebb hírei