Egy meccsen úszott el Remák elsősége


Remák Dezső Encsen sakkozott

Encs várossá nyilvánításának 40. évfordulója alkalmából Encs Város Kupája – sakkbajnokság címen rendeztek nemzetközi sakkversenyt a Borsod-Abaúj-Zemplén vármegyei településen nemrégiben.

A partiknak otthont adó művelődési központban 32-en foglaltak helyet az asztalok mögött, köztük az új idény kezdetétől már II. ligás nagykaposi Energetik csapatát erősítő zétényi Remák Dezső, aki már többször is szerepelt Encsen.

A 2x15 percig tartó, 7 fordulóból álló svájci rendszerű rapidverseny jól kezdődött a számára. Három győzelemmel kezdett, amit két döntetlen követett. Ekkor még az első háromban állt, ám az utolsó előtti fordulóban becsúszott vereségével elszálltak érmes reményei.

„Nagyon sajnálom ezt az elbukott mérkőzést, sajnos időzavarba kerültem, s egy meggondolatlan lépéssel nemcsak hogy a torna megnyerésének lehetőségét veszítettem el, de még érmes sem lettem. Amennyiben ezt a játszmát megnyertem volna, akkor segédpontjaimmal az első helyen végzek – nyilatkozta az Új Szónak Remák. A felső-bodrogközi versenyző azzal vigasztalódhatott, hogy a szeniorok közt a legjobbnak bizonyult, amiért a sakkbajnokság különdíjával jutalmazták. – Nagyon örülök ennek a díjnak, ez nekem arról lesz nevezetes, hogy egy jubileumi rendezvényen elért sikerért kaptam.”

A seregszemle első három helyezettje az említett vármegye sakk-egyesületeiből került ki. Az első helyen Szilvási Marcell (Encs, 5,5 pont), a másodikon Dula Zsolt (Gönc, 5,5), míg a harmadikon Landenberger László (Hidasnémeti, 5) végzett. Remák holtversenyben a 4–6. helyen, 4,5 pontot begyűjtve zárta a versenyt.

forrás: ujszo.com

A rovat legfrissebb hírei