Jubilál a Nagygéresi Kerékpárverseny


Tizedszer is jönnek a bringások Nagygéresre

Vasárnap kerül sor az immár 10. Nagygéresi Kerékpárversenyre. Kassa megye, illetve Alsó- és Felső-Bodrogköz legjobb amatőr kerékpárosai ezúttal is 70 és 30 km-es távokon versenyeznek majd.

Az előbbin a Nagygéres–Szentes–Szentmária–Szomotor–Szőlőske–Borsi–Bári–Céke–Zemplén–Ladmóc–Bodrogszerdahely–Kiskövesd–Nagykövesd–Örös–Nagygéres útvonalon 10 órakor rajtol el a mezőny a községháza elől. A 30 km-t választók Nagygéresről (10.15) Szentes, Szentmária, Szomotor, Nagykövesd és Örös érintése után térnek vissza a rajt helyszínére.

A népszerű versenyre ezúttal is érkeznek versenyzők határon túli településekről is (Borsod-Abaúj-Zemplén, illetve Szabolcs-Szatmár-Bereg vármegyékből). A bodrogköziek között ott lesz a királyhelmeci Gáspár Erik és a bacskai Kun Patrik is.

„Formában tartás szempontjából mindenképpen jól jön ez a verseny. Barátaimmal együtt minden hasonló megmérettetésen igyekszünk ott lenni, s elvárásainknak megfelelően szerepelni, hiszen minden aprócska kis siker erőt ad az újabb kihíváshoz” – nyilatkozta az Új Szónak Gáspár Erik, aki a hosszabbik távon indul majd el. A rövidebbik távot választó Kun Patrik egyetért vele.

„Minden olyan eredmény, amely ha kicsi is, de elvárásaink szerinti, kedvet ad a további versenyzéshez. Bár most egy kicsit kevesebbet edzettem, így kíváncsi leszek, ez mire lesz elegendő, ezért is választottam a rövidebbik távot.”


forrás: ujszo.com

A rovat legfrissebb hírei