Megvan a Fradi új vezetőedzője


Csütörtök délután bejelentették, hogy ki lesz a Ferencváros labdarúgócsapatának új trénere

Fotó: Fradi.hu

Az labdarúgó NBI címvédő csapata, a Ferencváros ma hivatalos honlapján bejelentette, hogy a következő idényben a holland  Pascal Jansen vezeti majd a zöld-fehéreket.

A tréner holland-angol kettős állampolgár. Jansen Hollandiában kezdte el labdarúgó pályafutását. Karrierje kezdetén játszott az AZ Alkmaarnál, az Ajaxnál, a Haarlemnél és a Telstarnál is. Mielőtt elkezdhette volna profi karrierjét a felnőttek között, súlyos térdsérülést szenvedett. Végül ez az egészségügyi probléma törte ketté pályafutását. Ezt követően edzőként kezdett el tevékenykedni. Ő irányította többek között a holland Vitesse és a Sparta Rotterdam utánpótlás csapatát is.

2020-tól megbízták AZ Alkmaar irányításával. Vezetése során a holland bajnokságban bronzérmet is sikerült megszereznie a csapatnak. Az utóbbi években csapatával a legnagyobb sikert az Európa Konferencia Ligában érte el: az AZ Alkmaart először a nyolcaddöntőig, majd tavaly az elődöntőig is eljuttatta. Előző klubjánál a vezetőedzői posztot 2024 januárjáig töltötte be.

Azt egyelőre nem tudni, hogy az új edző meddig írt alá a fővárosi futballklubnál.

forrás: szurkolo.sk

A rovat legfrissebb hírei