Bénes László is betalált a szlovák válogatott főpróbáján


Fölényes győzelemmel hangolt az EB-re a szlovák válogatott

Vasárnap este a szlovák válogatott is megtartotta Európa-bajnoki főpróbáját a nagyszombati City Arénában, ahol Wales volt a szlovák csapat vendége. A szerdai San Marino elleni győzelmet követően, újabb felkészülési mérkőzést játszott a németországi Európa-bajnokságra készülve a szlovák válogatott.

Francesco Calzona együttese ezúttal Wales válogatottja ellen lépett pályára. A szerdai összecsapáshoz képest több helyen is változott a csapat összeállítása. A csallóközi Bénes László ezúttal a kispadon kezdett, de csereként beállva gólt szerzett a hajrában.

A találkozó első lehetősége a harmadik percben Róbert Boženík előtt adódott, de távoli próbálkozása nem okozott gondot Ward kapusnak. A másik kapu előtt is akadt gólszerzési lehetőség, miután Kucka rossz passzára Johnson csapott le, de rossz megoldást választott a walesi játékos.

Az első félidőben az időjárási körülmények is megnehezítették a csapatok dolgát, de a szlovákok többet mutattak támadásban, és több kreatív megoldása is volt Calzona együttesének. A szlovákok bal szárnya nagyon aktív volt az első félidőben Haraslín révén, de a walesiek védelme jól olvasta a játékot.

A 25. percben ugyan betaláltak a szlovákok, de les miatt érvénytelenítették a gólt. A szlovákok legfőképpen szélről belőtt labdákkal veszélyeztettek, de gólt ezekből nem sikerült szerezniük az első félórában. A vendégek elsőként a 37. percben veszélyeztették komolyan Dúbravka kapuját, ami rögtön egy nagy lehetőség is volt egyben, Moore gólba tartó fejesét a Newcastle hálóőre nagy bravúrral hárította. Mikor már úgy tűnt nem születik gól az első félidőben, érkezett Juraj Kucka és parádés gólt szerzett jó 25 méterről. Ezzel a szlovák válogatott egygólos előnyével mehettek szünetre a csapatok.

A szlovák válogatott jól állt bele a második játékrészbe és az 56. percben Boženík növelte kettőre a szlovák válogatott előnyét. A Boavista támadója csaknem négy hónap után talált be a kapuba. Négy perccel később ismét a walesi kapuban landolt a labda, Haraslín nem találta el jól a labdát, amit ismét Boženík pofozott a hálóba, a hivatalos jegyzőkönyvben mégis Ampadu öngóljának írták be a harmadik szlovák találatot.

Háromgólos szlovák előny tudatában a nagyszombati közönség is egyre jobban élvezte a találkozót. A 67. percben a walesiek szépíthettek volna Burns révén, de lövését Dúbravka szögletre tolta. Nem sokkal később Francesco Calzona több játékosának is lehetőséget adott, többek között Bénes Lászlót is pályára küldte az olasz szakember. A mérkőzés véghajrájában pedig a csallóközi futballista szép gólt szerzett, közel 18 méterről tekert az alsó sarokba beállítva a 4-0-ás végeredményt.

A szlovák válogatott ezzel a fölényes győzelemmel hangolt az Európa-bajnokságra, ahol az E-csoportban elsőként június 17-én hétfőn lépnek pályára Belgium ellen 18 órától. A szlovákok továbbá június 21-én 15 órától Ukrajna, majd a csoport zárómérkőzésén június 26-án Románia ellen lépnek pályára 18 órától.

Felkészülési mérkőzésen:
Szlovákia - Wales 4-0 (1-0)
City Aréna, Nagyszombat, 6348 néző, v.: Stefanski (lengyel)
Gólszerzők: 45. Kucka, 56. Boženík, 60. Ampadu (öngól), 90+1. Bénes

Szlovákia: Dúbravka - Pekarík, Vavro (77. De Marco), Škriniar, Hancko (71. Obert) - Kucka (82. Bero), Lobotka, Duda (71. Bénes) - Schranz (71. Suslov), Boženík (77. Tupta), Haraslín. Szövetségi kapitány: Francesco Calzona


A rovat legfrissebb hírei