Sztropkó behúzta a bajnokságot, mégsem lép feljebb!


A III. liga utolsó 30. fordulójára nem sok eldöntendő kérdés maradt, Sztropkó a bajnok, viszont az ólublóiak örülhetnek igazán

Az ólublóiak a III. liga igazi nyertesei
fotó: ŠPORT V NOVOHRADE / facebook


Mivel mind a sztropkóiak (Stropkov), mind az őket üldöző ólublóiak (Stará Lubovňa) győztek; előbbi otthon verte a kassaiakat 1:0-ra, míg utóbbi Veszelén (Oravské Veselé) győztek 3:1 arányban, így  eldőlt, hogy a bajnokságot a sztropkóiak nyerik, míg feljutni az ólublóiak fognak, mivel a sztropkóiak az eperjesi klub fiókcsapataként nem szerepelhetnek egy bajnokságban az ún. anyaklubjukkal.  A gömöri és a nógrádi csapatoknak már csak a tisztes befejezés maradt (volna) hátra, de mint kiderült, ez sem ment olyan simán.

A fülekiek  utaztak, s nagyon szerettek volna visszavágni az őszi 2:1-es hazai vereségért. 500 néző várta a rangadót, amely alig 27 perc alatt el is dőlt, Metuk addigra kétszer is bevette az idényben először lehetőséget kapó Gregor Krisztián kapuját.

A rimaszombatiak ezúttal is a rózsahegyiek nélkül álltak ki, s a mérkőzés igazi unikuma volt, hogy mindkét csapat idő előtt elveszítette az edzőjét is, Rimaszombatból Bari Jenőt küldték el két fordulóval a zárás előtt, míg Fülekről Vízteleki Jánost a záróforduló előtt. Előbbivel joggal voltak elégedetlenek, hiszen az őszi idény végén még feljutási álmokat szövögető rimaszombati csapat tavasszal kritikán aluli teljesítményt nyújtva mindössze kilenc pontot szerzett, addig Füleken, bár teljesítették az idény előtti tervet, mégis joggal lehettek elégedetlenek a kínosan gyengére sikerült hajrá miatt. A mérkőzés második félidejére egyébként alaposan feljavultak a hazaiak, de a füleki kapuban Páriš mindent védett, így maradt a 0:2.

Sokkal kínosabban zárta az idényt a másik két nógrádi csapat, a losonciak és a kálnóiak. Előbbiek 5:2 arányban kikaptak Varannón (Vranov nad Topľou), de úgy, hogy az utolsó fordulóra elfogytak a csapat játékosai s még Tomáš Boháčik vezetőedzőnek is be kellett szállnia a játékba (a losonciak 2:0 és 3:1 után is még felzárkóztak egy gólra), míg a kálnóiak megsemmisítő 9:1 arányú vereséget szenvedtek Szinnán (Snina). Igaz, sok minden történhet még a nyáron, jön majd a nagy jövés-menés, de ha a négy régiós csapat innen folytatja tovább, sok öröme nem lesz bennük a szurkolóiknak.

A 2023/24-es bajnokságot 59 ponttal a sztropkóiak nyerték az 56 pontos ólublóiak és az 51 pontos héthársiak (Lipany) előtt. A fülekiek 44 ponttal a hetedik, a rimaszombatiak 39 ponttal a nyolcadik, a losonciak 33 ponttal a tizedik, míg a kálnóiak 30 ponttal a 13. helyen végeztek. Érdekesség, hogy a III. liga Nyugati csoportját is közép-szlovákiai csapat, a zólyomi Lokomotíva gárdája nyerte.    
 
forrás: szurkolo.sk

A rovat legfrissebb hírei