A DAC kapta a második legtöbb piros lapot az elmúlt szezonban


A Niké-liga elmúlt szezonjában öt kiállítottja volt a DAC-nak, mind ősszel, valamint két büntetőt rúghatott

fotó: ujszo.com

A Niké-liga 192 mérkőzésén a hivatalos statisztikák szerint összesen 755 sárga (átlagban 3,93-at meccsenként; 62,9-es csapatátlag; – tavaly 4,21-es meccsátlag) és 38 piros (tavaly 35) lapot osztottak ki a játékvezetők – írja a dac1904.sk.

A dunaszerdahelyiek által vívott 32 összecsapás során a sárga-kék játékosok és edzők előtt 73 alkalommal villant a sárga lap (tavaly 78). Ez a legmagasabb szám (a Skalicával egyetemben); a legkevesebb ilyen figyelmeztetést a Žilina kapta (45). A csallóköziek legtöbbet szankcionált tagja Matej Trusa volt (8 sárga).

Mindegyik gárdának volt legalább egy kiállított futballistája, a legtöbbször kassai játékos (6) mehetett idő előtt zuhanyozni. Rögtön az újonc után következik a DAC, összesen 5 kiállítottja volt, mind az ősz során.

Ugyanakkor a bajnokság 4. legkevesebbet szabálytalankodó csapata volt, a játékosok meccsenként átlagban 11,3 fault követtek el. Ez azt jelenti, hogy nagyjából minden ötödik szabálytalanságukat sárga vagy piros lappal jutalmazták a játékvezetők.

A 2023/24-es évadban összesen 44 tizenegyest ítéltek a játékvezetők (tavaly 54), amelyekből az ítéletvégrehajtók 30-at értékesítettek (68%). Leggyakrabban a Slovan játékosai lőhettek büntetőt (8), míg a kassaiak csak 1 tizenegyest kaptak. A Žilina ellen ítélték a legtöbb (7) tizenegyest, míg a Slovan ellen egyetlen egyszer se fújtak be büntetőt.

A sárga-kékek mérkőzésein a játékvezetők 7 esetben mutattak a büntetőpontra (tavaly 5). Míg a dunaszerdahelyiek 2 próbálkozásból mindkétszer betaláltak, ellenfeleik 5 próbálkozásból 3 gólt értek el, két alkalommal Popović védett.

Büntetők a DAC javára (2/2)
Koné (rájátszás 3. forduló Ružomberok-DAC 1:1) értékesítette a tizenegyest
Trusa (rájátszás 10. forduló Žilina-DAC 2:3) értékesítette a tizenegyest

Büntetők a DAC ellen (5/3)

Polievka (5. forduló DAC – Banská Bystrica 1:2) nem értékesítette a tizenegyest
Galčík (10. forduló DAC-Podbrezová 3:2) értékesítette a tizenegyest
Jambor (11. forduló Žilina-DAC 5:1) értékesítette a tizenegyest
Poznar (rájátszás 1. forduló Spartak Trnava – DAC 3:0) nem értékesítette a tizenegyest
Barseghyan (rájátszás 7. forduló DAC-Slovan 5:3) értékesítette a tizenegyest

forrás: parameter.sk

A rovat legfrissebb hírei