A III. ligában már eldőlt a lényeg


A nógrádi csapatok ezúttal is leszerepeltek, a rimaszombatiak viszont tíz nyeretlen mérkőzés után végre győzni tudtak a felsővízköziek otthonában

A fotó a Fülek–Szinna mérkőzésen készült
Fotó: Mede Sándor

A III. ligában a 29. forduló mérkőzéseit rendezték, a három nógrádi csapat utolsó hazai mérkőzését játszotta, s valószínűleg mindhárom csapat közönsége szebb búcsút várt volna el a kedvenc csapatától, a fülekiek legalább egy pontot megmentettek, a losonciak és a kálnóiak viszont súlyos vereséget szenvedtek. Persze, igazából mindhárom csapat számára tét nélküli volt már a forduló, a fülekiek már kiestek a bajnoki címért folytatott versengésből, míg a losonciak és a kálnóiak már korábban bebiztosították a bennmaradásukat. Szerencsére, mert az elmúlt hetekben mutatott játék nem volt méltó egész éves szereplésükhöz. A füleki FTC utolsó hazai mérkőzésén mintegy 400 néző előtt a szinnaiakat (Snina) fogadta, akiknek már szintén elszálltak a feljutási esélyeik, de a fülekiek győzelem esetén egy pontra megközelíthették volna a vetélytársukat.

A mérkőzés tipikus idényvégi jelleget öltött, mindkét csapatnak akadtak helyzeteik, de látszott, nincs igazi tétje az összecsapásnak. Gól nélküli félidő után a második félidő elején a vendégek szerezték meg a vezetést, de tíz percen belül érkezett a válasz, s Rubint találatával a hazaiak egyenlítettek. Gólokban ez is lett a vége, így Vízteleki János legénysége döntetlennel búcsúzott közönségétől.

Ugyanezt nem mondhatja el magáról a losonci és a kálnói csapat, mindkét csapat 4-4 gólt kapott hazai pályán a héthársiaktól (Lipany) illetve a varannóiaktól (Vranov nad Topľou), annyi különbséggel, hogy a losonciak Pipíška tizenegyesgóljával legalább az első félidőt döntetlenre hozták. Mentségükre szóljon, hogy a héthársiak – akiknek ez volt az utolsó mérkőzésük a szezonban – még picit reménykedhettek a csodában, bár miután a fellebbviteli bizottság visszaadta az ólublóiaknak a korábban elvett három pontot, a feljutási reményeik a minimálisra csökkentek.

S mivel mind a sztropkói (Stropkov), mind az ólublói csapat győzött, ezzel gyakorlatilag a III. ligában el is dőlt szinte minden. Mivel a sztropkóiak nem kerülhetnek feljebb, ugyanis a II. ligás eperjesiek farmercsapataként ez nem lehetséges, s a héthársiak már nem érhetik utol a még egy mérkőzéssel így is adós ólublóiakat, már csak a bajnokság végeredménye kérdéses, a lényeges döntések már megszülettek.

Tíz nyeretlen mérkőzés után végre győzni tudtak a rimaszombatiak  igaz, a kispadjukon már nem Bari Jenő ült, akit két fordulóval a zárás előtt menesztettek. A batyiak az utolsó helyen álló felsővízköziekhez (Svidník) látogattak, mégpedig a Niké-ligás rózsahegyi játékosok nélkül, bár rózsahegyiekből ezúttal sem volt hiány, hisz az onnan vendégjátékra szerződtetett Rakyta, Krištof, Ciprus és Matej is a csapat rendelkezésére állt. A batyiak már az első félidőben több komoly helyzetet is kidolgoztak, de gól ekkor még nem esett. Annál inkább a második félidőben, amikor potyogtak a gólok, s végül a csapatok nyolcig jutottak.

Bár az 5:3-as végeredmény szoros mérkőzésre utal, a vendégek győzelme egy percig sem forgott veszélyben. Juhász Csaba, Aremu és Vargic góljaival a rimaszombatiak már 3:0 arányban is vezettek, s a hazaiak csak futottak az eredmény után. A batyiak részéről Juhász Csaba másodszor is betalált, majd a másik nigériai idegenlégiós, Okonji is bevette Haluška kapuját, s ugyan erre azonnal válaszoltak a hazaiak, a vendégek győzelme nem forgott veszélyben, így az őszi hazai 6:1 után ismét biztosan vették a felsővízközi akadályt. A záróforduló előtt az élen az 56 pontos sztropkóiak állnak az 53 pontos ólublóiak és az 51 pontos héthársiak előtt. Őket a 45-45 pontos szinnaiak és kassaiak követik a 43 pontos varannóiak előtt, míg a 41 pontos fülekiek a hetedik helyen állnak. Őket a 39 pontos rimaszombatiak és a 33 pontos losonciak követik. A 30 pontos kálnóiak a 12. helyen tanyáznak.

Az utolsó, 30. forduló mérkőzéseit egységesen június 8-án, szombaton rendezik 17.00 órai kezdettel, csapataink közül egyedül a rimaszombatiak játszanak odahaza, akik a fülekieket fogadják. A losonciak Varannóra, a kálnóiak Szinnára utaznak. A listavezető sztropkóiak odahaza a kassai egyetemistákat fogadják, mjg az ólublóiak Veszelén (Oravské Veselé) zárják a bajnokságot.

forrás: szurkolo.sk

A rovat legfrissebb hírei