Somorja újra legyőzte a Besztercebányát


A somorjai női kosárcsapat idegenben is legyőzte riválisát.

A somorjai női kosárcsapat a bajnokság 10. fordulójában Besztercebányára (Banská Bystrica) látogatott.

A vendégek jól kezdték az összecsapást és már az első negyed végén 8-17-es előnyben voltak, amit a második tíz percben tovább növeltek. A nagyszünetben 23-44-re vezettek Lelkes Júliáék.

A második húsz perc már kiegyenlítettebb játékot hozott. A harmadik játékrész döntetlennel ért véget, míg az utolsó negyedben újra a somorjaiak nyertek, így összességében 52-78-ra múlták felül a beszterceieket.

"Szerettük volna a hazai siker után idegenben is legyőzni a Besztercebányát. Annak ellenére jó hangulatban érkeztünk, hogy a múlt héten egy nehéz meccset játszottunk a Rózsahegy ellen. Valamilyen szinten az is segített nekünk. A mérkőzést már az első negyedben eldöntöttük, utána már csak le kellett játszani a többit. Miután már nagy volt az előnyünk, néha-néha kicsit lecsökkent a koncentrációnk. Örülök, hogy a nehéz pillanatokban is fel tudtunk állni és továbbmentünk"olvasható a basket.sk oldalon Sujová Tímea értékelése.

"Úgy mentünk neki a meccsnek, hogy nyerni szeretnénk és ezzel elindítani egy győzelmi szériát karácsonyig, hiszen még játszunk Kassával és a pozsonyi Dubčekkal is. Felelősségteljesen álltunk hozzá ehhez a találkozóhoz támadásban és védekezésben is. Bejöttek a dobásaink és a félidő után már 20 pontos előnyünk volt. A második húsz percben már csak be kellett fejezni. Minden játékos játszhatott, ami remek" – nyilatkozta a szintén somorjai Veronika Dulová.

Női kosárlabda Extraliga, 10. forduló:

BK ŠKP 08 Banská Bystrica-ŠBK Somorja 52-78 (8-17, 15-27, 17-17, 12-17)
Besztercebánya, 130 néző, v.: Bara, Bartoš, Macura

Somorja: Marcová 9, Lelkes Júlia, Sujová 14, Svetlíková 25, Ošťádalová 9, Burianová 4, Škublová 7,  Zarevúcka 7, Dulová 3

Fotó: Facebook, Šamorínsky basketbalový klub

A rovat legfrissebb hírei