A városházára látogattak a komáromi röpis lányok


Az extraligába feljutott, komáromi női röplabdacsapatot fogadta a városvezetés

A bajnokságot szépen záró női röplabdacsapat a Városháza főbejáratánál
Fotó: VK Spartak UJS Komárno


„A női csapat utolsó szereplésére a 2023/2024-es szezonban a komáromi Városházán került sor...“ – olvasható a VK Spartak UJS Komárno facebookos oldalán levő bejegyzésben. Keszegh Bélától, Komárom polgármesterétől megtudtuk, hogy bokros teendőik közepette végre az extraligába feljutott helyi női röplabdacsapat tagjait is fogadták, és apró figyelmességekkel ajándékozták meg.

Május elején örömmel számoltunk be arról, hogy a komáromi férfi röplabdacsapat a 2021-es és 2022-es évi országos győzelme után a döntő zárómeccsén immár harmadszor nyerte meg a Niké Extraligát. Az örömittas régi-új bajnokok előbb a klubjuk, a VK Spartak UJS Komárno vezetőségével, majd a városvezetéssel ünnepeltek, aztán pedig a Klapka téri közönségtalálkozón aláírásokat és ajándéktárgyakat is osztogattak a nekik gratuláló szurkolóknak.

Mivel a komáromi női röplabdacsapat is felküzdötte magát az extraligába, ezért a következő bajnoki idényben már annak a tagjai is az élvonalban játszhatnak. E siker apropóján őket és a csapat edzőit Keszegh Béla polgármester Ondrej Gajdáč alpolgármesterrel együtt fogadta a Városi Hivatalban.

„Tudvalevő, hogy Komáromban komoly, régi hagyománya van a női röplabdának. Mivel a helyi röplabdás hölgyek korábban már játszottak az első ligában, ezért most tulajdonképpen az oda történő visszatérésüknek örülhetünk. Mivel a jelenlegi csapat nagy részét komáromi hölgyek alkotják, s abban sokkal kevesebb a vendégjátékos, mint a férfi röplabdacsapatban, ez az újbóli feljutásuk igazi hazai sikernek számít.

A játékosoknak kis ajándékokkal köszöntük meg az általuk elért nagyszerű eredményt, amivel öregbítették városunk régi jó hírnevét. A röplabdaklub vezetésének, az edzőknek pedig azért is hálásak vagyunk, hogy nem csak az élvonal, hanem az utánpótlás számára is biztosítja a kellő szakmai hátteret“
– mondta el a MA7 portálnak a városvezető.

forrás: szurkolo.sk

A rovat legfrissebb hírei