Idegenben is győztek a szerdahelyi hölgyek


A HC DAC Dunaszerdahely a hazai szoros siker után idegenben simán nyert.

A dunaszerdahelyi női kézilabdacsapat a múlt héten aratott siker után most a MOL Liga utolsó helyén álló Bán (Bánovce nad Bebravou) otthonába látogatott vasárnap. A vendégek jól kezdték az összecsapást, öt perc után 3-5 volt az állás. A hazaiak nem tudták tartani a lépést a nagy iramot diktáló sárga-kékekkel, akiknél először Bugár Cintia jutott el három találatig, már a hatodik perc közepén. Nem akart tőle lemaradni Monika Rajnohová sem, aki a tizenkeddik percben lőtte be a harmadik találatát. Utóbbi a félidő végére már hatnál, előbbi négynél járt, de Bízik Boglárka is összehozott négy gólt harminc perc alatt. A DAC 11-18-ra vezetett.

A szünet után egyre jobban fáradtak a bániak, így tovább nyílt az olló a két csapat között. A második játékrészben Lelkes Lilla volt a csapat egyik vezére, aki ekkor ötöt, összességében hét gólt dobott. A csallóközi csapatot vezető Prikler Szilvia lehetőséget adott a fiatalabb generáció tagjainak, akik góllal, gólokkal hálálták meg a bizalmat. Józan Réka 4-szer, Posvancz Rebeka és Mészáros Réka 1-1-szer vette be az ellenfél kapuját. Az utolsó tíz percben Bán játékosai teljesen elfogytak, a Dunaszerdahely sorra lőtte a lerohanásos gólokat. Az utolsó percekre már nem az volt a kérdés meglesz-e a 20 közte, hanem, hogy mennyivel lesznek felette, végül 20-43-nál szólalt meg az utolsó dudaszó.

A hazaiak eddig csak háromszor kaptak ennél több gólt a bajnokságban, a Nagymihály (Michalovce), a Baník Most és a prágai Slávia ellen. Előbbi két csapat áll a bajnokság első két helyén, míg a prágaiak a hatodikok, így egy elég jó társaságba kerültek be Kozma Dominikáék.

A HC DAC sikerével immár kilenc pontot gyűjtött és feljött a tizedik helyre. Legközelebb december 13-án az éllovas Most otthonában lépnek pályára a sárga-kékek.

MOL Liga, 13. forduló:

ŠH Bánovce nad Bebravou-HC DAC Dunaszerdahely 20-43 (11-18)
Bán, 100 néző, v.: Bačik, Klimko

Vendég gólszerzők: Lelkes Lilla 7, Bízik Boglárka 4, Kozma Dominika 4, Posvancz Rebeka 1, Straka Mária 2, Mészáros Réka 1, Józan Réka 4, Demeter Virág Orsolya 3, Rajnohová Monika 9, Bugár Cintia 8

Fotó: facebook.com/mskds, Lelkes Ernő

A rovat legfrissebb hírei