A nyárasdiak kinőtték a VI. fociligát


NYUGAT-SZLOVÁKIAI VI. HUMMEL LIGA, DÉLI CSOPORT, rájátszás. 4. forduló - ÖSSZEFOGLALÓ

Három fordulóval a kapuzárás előtt bajnoki címet ünnepeltek a nyárasdiak (Fotó: Nyárasdi Futballklub)

Már az elmúlt héten eldőlt a bajnoki cím sorsa a nyugat-szlovákiai VI. fociliga déli csoportjában, miután a mezőny két legtöbb pontot szerzett alakulatának kismácsédi összecsapásán 3:2-es nyárasdi győzelem került a jegyzőkönyvbe, de a maradék három mérkőzésre sem úgy készültek, hogy lazsáljanak, így a hétvégén a felsőszeliek ellen tudtak győzni idegenben és tovább növelték az amúgy is behozhatatlan előnyüket, azzal a tudattal, hogy nyártól az V. ligában kell majd helyt álljanak.

„Nem bíztunk semmit a véletlenre, megdolgoztunk a sikerért. A végéhez közeledő a harmadik idényem Nyárasdon. Az elsőt szenvedésként éltem meg. Amikor ide kerültem, nyolc játékos eligazolt tőlünk. Nyögvenyelősen kezdtünk, de már építkeztünk. A másodikban nagy csatát vívtunk az elsőségért az egyházkarcsaiakkal, másodikként zártunk. Idén siker koronázta igyekezetünket. Kevés gólt kaptunk, szám szerint 18-at. Tavaly a felsőszeliektől elszenvedett vereség utáni bajnokikon zsinórban kilencszer maradt érintetlen a hálónk. Szervezetten védekezünk. Kovács Péter és Pálffy Patrik személyében jó képességű kapusaink vannak. Második számú hálóőrünk, Pálffy Patrik hét találkozón játékból nem kapitulált. Az ízig-vérig sportember Lelkes Ádám hátul remekül szervezi a játékot. Immár 37 esztendős, de erőnlétét megirigyelhetik a fiatalok. Az egyéniségeink közé sorolom Prágai Gyurit, ugyancsak jó húzásnak bizonyult Farkas Bertalan leigazolása. Ukrán légiósainkkal is elégedett vagyok. Amikor vezetéshez jutottunk, ellenfeleink tanácstalanná váltak, összeroppantak. Edzői pályafutásom során az alsószelieket és a vízkeletieket követően a harmadik klubbal szereztem bajnoki elsőséget. Ezúttal izgultam a legkevésbé. A VI. liga tizenkét csapatos mezőnye degradálódott, nagyképűség nélkül állítom: kinőttük ezt a bajnokságot. Előre menekültünk” – foglalta csokorba véleményét, az Új Szónak Renczés Gábor, a nyárasdiak sikerkovácsa.

Renczés arra a kérdésre is válaszolt, hogy a felsőbb osztályban mire számíthatnak a szurkolók. „Nyárasdon minden adott ahhoz, hogy egy emelettel feljebb is sikeresen szerepeljünk. Gondolok itt az infrastruktúrára, a klubvezetők munkájára, az anyagi háttérre. Korábban a nádszegiek és az egyházkarcsaiak is ebben az osztályban szerepeltek, a feljutás után az V. liga legjobbjaihoz tartoztak, tartoznak. Remélem, így lesz ez a mi esetünkben is”

A nyárasdiak egyébként tavaly október 1-jétől veretlenek, 61 pontnál tartanak.

A nyárasdiak újabb sikere mellett a Nagyabony visszaelőzte a Galánta B-t. Jóka egy csütörtöki győzelemmel biztosítja be bajnoki ötödik helyét.

Eredmények – mérkőzések a bajnoki címért:

Felsőszeli/Tallós–Nyárasd 1:3 (1:1), g.: Jankaj (41.), ill. Prágai (40.), Nikulin (47.), Farkas (52.)

Nagyabony–Galánta B/Kismácséd 3:0 (1:0), g.: Sánka (11.), Végh Á. (66.), Bögi L. (85.)

Mérkőzések az 5-8. helyért

Csallóközcsütörtök–Jóka 1:4 (1:2), g.: Vikor (6.), ill. Burian (11. – 11-esből), Repa (37., 63.), Bodnar (88.)

Jányok–Balony 1:1 (0:0), g.: Végh Z. (49. – öngól), Ollári G. (73.)

A bajnokság állása – a bajnoki címért:forrás: parameter.sk / újszó.com

A rovat legfrissebb hírei