Holman Dávid: Bízom benne, hogy a DAC lesz a második


A pozsonyi Slovan magyar válogatott középpályásával a Dunaszerdahely elleni rangadó után készítettünk interjút.

A meccs elején a DAC-nál volt többet a labda, de folyamatosan átvettétek az irányítást és jött is a gól még az első félidőben.

Én is úgy éreztem, hogy jó tempóban kezdett a Dunaszerdahely az első bő tíz percben. Aztán viszont tényleg sikerült átvennünk a kezdeményezést. A második félidőre még tetemesebb lett a fölényünk. Nyilván sokat számít, hogy kihagyták a büntetőt. A 2-0-át szerintem nem kell megmagyarázni, jó meccset láthattak a nézők. Örülök, hogy már tíz ponttal vezetjük a bajnokságot.

Az első félidőben te is lőttél kapufát egy szabadrúgás után, de egy veszélyes szögleted is adódott. Mi hiányzott a gólhoz?

Sajnos nem volt szerencsém ezekben a szituációkban. Úgy éreztem, hogy az első félidőben nem úgy ment a játék, ahogy szerettem volna, de a második félidőre feljavultam.

Ján Kozák is elmondta, hogy nem volt az igazi számodra az első játékrész, ezért a szünetben beszéltek egy kicsit veled. Mi volt az oka gyengébb kezdésnek?

Ő is tudta, hogy egy hete a második meccsem ez, amikor betegen játszok. Tegnap még hőemelkedésem volt, ezt megérezte a testem. Szerencsére a második félidőre aztán felszívtam magam, gólpasszt adtam és hozzá tudtem tenni a csapat teljesítményéhez.

A meccs előtt Vida Máté mellé áltál a közös fotózáskor, most Kristopher is idejött gratulálni neked. Milyen a kapcsolatod velük? Esetleg szorítasz, hogy ők legyen mögöttetek a másodikok?

Persze, nagyon bízom benne, hogy ők lesznek a másodikok. Az összes magyar játékossal jó a kapcsolatom, Kalmár Zsoltival, Vida Kristopherrel és Vida Mátéval is. Csak pozitívan tudok a személyiségükről beszélni. Jó viszonyban vagyunk, örülök, ha ilyenkor tudunk találkozni.

Lesz még egy tétnélküli meccsetek csütörtökön. Hogy várjátok ezt?

Muszáj koncentrálnunk, mert szeretnénk szépen elbúcsúzni az Európa-ligától. Mindenkinek kettős érzése van ezen sorozat kapcsán. Nagy dolog, hogy bejutottunk a csoportkörbe és még vezettük is a négyest, aztán viszont jött egy törés. Ezt nagyon sajnáltam, mert úgy éreztem még több volt bennünk, mint amit kihoztunk magunkból a nemzetközi szinten. De így sem kell szégyenkeznünk.

A nyáron volt egy edzőcsere a csapatnál. A korábbi és a jelenlegi trénered is egy erős személyiség. Volt valami jelentős változás mikor ifjabb Ján Kozák megérkezett hozzátok?

A volt edzőmről nem szeretnék beszélni, mert szerintem az nem fair, ha utólag vele foglalkozunk. Kozák valóban egy erős személyiség, aki az öltözőben is megköveteli a fegyelmet és, hogy figyeljünk rá. Bízom benne, hogy még sokáig együtt tudunk dolgozni.

Elég nagy a verseny a kezdőbe kerülésért a Slovannál, de van 12 meccsed és 5 gólod a bajnokságban és rendszeresen pályára léptél a nemzetközi kupában is.

Nagy a konkurencia a csapatban. Ez lehet előny is, hátrány is. Én is nyilván szeretném a legtöbb meccset végigjátszani. De a bajnokság mellett négy Európa-liga mérkőzésen kezdő voltam, csak egyszer nem játszottam. Így jó dolog, ha van konkurenciája az embernek, hiszen nem lehet egy kicsit sem visszavenni a tempóból és mindig oda kell tenni magam.

A csapat háza táján hallani pletykákat, hogy Šporar és akár Greif is távozhat a télen, téged is foglalkoztat a gondolat, hogy egy még erősebb bajnokságba kerülj?

Egyelőre nem gondolok erre. Azt én is hallottam több helyről, hogy vannak megkeresések az én irányomban is, majd meglátjuk, hogy az élet mit hoz. Jól érzem itt magam, de a jövő mindig képlékeny.

A válogatott keretének már biztos tagja vagy, mi lehet szükséges ahhoz, hogy ott is rendszeres kezdő legyél?

Nekem elsősorban a klubomban kell bizonyítanom, gólokat kell szereznem és akkor a kapitány nyilván könnyebben fog hozzám nyúlni a csapat összeállításakor.

Mit vársz a pótselejtezőn?

Tudjuk, hogy Magyarországon mindenki erre vár már most. Minden játékosnak az élete meccse lesz, nagyon oda kell tennünk magunkat.

Fotó: facebook.com/SKSlovanBratislava1919

A rovat legfrissebb hírei