Mészáros András újra betalált


A Pohronie újabb mérkőzést nyert az utolsó őszi fordulóban.

A garamszentkereszti (Žiar nad Hronom) Pohronie a múlt héten a Trencsén csapatát győzte le, most pedig hazai pályán a szeredieket (Sereď) múlta felül. 

Mészáros a 25. percben Mazan beadása után előbb szépen átvette a labdát, lefordult védőjéről majd a kapuba lőtte a játékszert. A komáromi támadó második élvonalbeli gólját lőtte szombaton. A második félidőben Iván egyenlíthetett volna, de a felső léc a hazaiakkal volt. Mészáros is lőhetett volna még egyet, pontosabban fejelhetett volna, de Iliev fogta a próbálkozását. 

A 80. percben Špehar futott a rövidre a szerediek szögleténél és pont úgy ért hozzá a beadáshoz, hogy az a kapuban kössön ki. A hazaiak viszont nem adták fel, hogy megnyerjék az utolsó idei meccsüket és a 88. percben Mazan passza után Badolo is betalált, megnyerve ezzel a meccset az újoncnak.

"Egy havas, nehéz pályán jó mérkőzést játszottunk egy minőségi ellenfél ellen. A pálya nem volt ideális, de mintkét csapatnak ugyan azok voltak a körülmények. A vendégeknek több helyzetük volt, de az volt az érzésem, hogy a játékosaim ma jobban akartak győzni, mint ők. Megmutatták a szívüket, ami úgy gondolom döntött a végén. Jenčo kapus is nagyon jól védett. Minimális helyzet után kihoztuk a maximumot, lőttünk két szép gólt. Az utolsó három meccsünkből kettőt megnyertünk és egy döntetlennel ért véget, így sajnálom is, hogy véget ért az őszi szezon" – értékelt a Pohronie dunaszerdahelyi mestere, Radványi Miklós.

Fortuna Liga, 18. forduló:

FK Pohronie-ŠKF Szered 2-1 (1-0)
Garamszentkereszt, 701 néző, v.: Glova
Gólszerzők: Mészáros (25.), Baodolo (88.) ill. Špehar (80.)
Sárga lap: Djiby Ba, Morong, Mečiar

Pohronie: Jenčo - Dzurík, M. K. Bartoš, Jacko, Župa - Blahút (D. Hrnčár 87.), Sedláček, Pellegrini, Mazan - Klec (Badolo 59.), Mészáros (Zachara 77.)
Szered: Iliev - Lukáčik (Mečiar 72.), Djibi Ba, Hučko, T. Dabó - Rorič, Metalsi - Nascimento (Louka 65.), Špehar, Iván - Morong

Fotó: facebook.com/FkPohronie

A rovat legfrissebb hírei