Felvidéki tehetség lett az NB1 felfedezettje


Gömöri játékost is díjaztak a Magyar Labdarúgó Szövetség hagyományos évzáró díjátadó RangAdó gáláján

Vajda Botond lett az NB1 felfedezettje
Fotó: dvsc.hu


Hétvégén a magyar labdarúgó-bajnokság (OTP Bank Liga) 2023/24-es idénye is véget ért. A szezon végeztével pedig megtartották Magyar Labdarúgó Szövetség hagyományos évzáró díjátadó RangAdó gáláját, ahol hat kategóriában díjazták a szezon legjobbjait.

A Ferencváros vasárnapi, Újpest elleni 2–0-s sikerével véget ért az OTP Bank Liga 2023/2024-es szezonja, amelyben ezúttal is a Ferencváros zárt az élen, a második a Paks, míg a harmadik a Puskás Akadémia lett, a Mezőkövesd és a Kisvárda pedig búcsúzott az élvonaltól.

Az OTP Bank Liga legjobb játékosának járó díját a Ferencváros magyar válogatott támadója, Varga Barnabás zsebelte be, aki 20 góljával a gólkirályi címet is megszerezte, sorozatban második alkalommal.

A bajnokság legjobb edzőjének a Pakssal nem kis meglepetésre kupagyőzelmet ünneplő és a bajnokságban ezüstérmet szerző Bognár Györgyöt választották meg.

A díjátadón felvidéki érdekeltség is volt, mivel az év felfedezettje kategóriában a Debrecen gömöri tehetsége, Vajda Botond is jelölt volt. A 20 esztendős tehetség remek idényt futott Debrecenben, így megérdemelten lett az NB I felfedezettje, Vajda öt gólig jutott az idei szezonban. A gömöri származású futballista tavaly márciusban az U19-es, idén egy évvel később pedig az U21-es nemzeti csapatban is bemutatkozhatott a jó teljesítményének köszönhetően.

„A csapat, a Debrecen és természetesen Dzsudzsák Balázs is olyan, aki nélkül nem sikerült volna nyernem. Emellett fontos a családom is, amely nagyon sokat segített. A játék minden elemében tudtam fejlődni, sok tapasztalatot szereztem. Olyan edzések voltak, ami ezt szerencsére lehetővé tette. Ha egyet kéne kiemelnem ezek közül, szerintem mentálisan elég sokat fejlődtem” – vélekedett az év felfedezettje Vajda Botond.

A kedd esti díjátadón továbbá díjazták a szezon legszebb gólját, amelyet ezúttal az DVTK játékosa Jurek Gábor szerzett a Paks ellen. Az év játékvezetőjének járó díjat idén Bognár Tamás vehette át, aki idén 18 bajnoki fújta a sípot. A szezon legsportszerűbb gárdája az MTK lett, az újonc simán bentmaradt az élvonalban.

A kategóriák győztesei:

A férfi NB I legjobb játékosa: Varga Barnabás (Ferencvárosi TC)

A férfi NB I felfedezettje: Vajda Botond (Debreceni VSC)

A férfi NB I legjobb edzője: Bognár György (Paksi FC)

A szezon legszebb gólja: Jurek Gábor (DVTK)

A férfi NB I játékvezetője: Bognár Tamás

A férfi NB I fair play-díjasa:
MTK Budapest

forrás: szurkolo.sk

A rovat legfrissebb hírei