Kozák hazaküldte Hyballát


A Slovan vezetőedzője és a DAC mestere között nézeteltérés alakult ki a meccsen és a sajtótájékoztatón is.

A Slovan-DAC rangadó utáni sajtótájékoztatón már Peter Hyballa értékelésénél is fura arcokat vágott ifjabb Ján Kozák, majd be is szólt kollégájának.

"Gratulálok a Slovannak a 2-0-ás győzelemhez. De büszke vagyok a csapatomra. Az első 30 percben jobbak, aktívabbak voltunk, tizenegyest is rúgtunk. Hat-hét sérültünk van és fegyelmi problémáink is akadnak, így egy nagyon fiatal csapattal álltunk fel, úgyhogy büszkék lehetünk. A Slovan megmutatta az erejét, 1-0-nál egy ellentámadásból találtak be, amiben nagyon jók. Nekünk még fejlődnünk kell a kapu előtti harmadban. A második félidőben hasonló szellemben mentünk fel, de jobban kinyíltunk, hiszen egyenlíteni akartunk. A második gólnál szerintem szabálytalankodtak a mi játékosunkkal szemben, de ezt még meg kell néznem. De ismétlem, javulnunk kell a kapu előtt, ez lesz a célunk 2020-ban. Boldog karácsonyt kívánok" – szólalt meg elsőként a DAC trénere.

Hosszas gondolkodás után Kozák is elkezdte a morgást: "A győzelem volt a legfontosabb számunkra, hiszen megterhelő a programunk. Ma csak a győzelmet tartottuk a szemünk előtt. Tízpontos lett az előnyünk. A fiúknak nagy dícséret jár, bár még van egy Európa-liga meccsünk. Már megszoktam az ellenfél edzőinek mondatait. Autóbuszbaleset, játékosok, bírók, mindig a kifogások. Mindenki gondolja ezt át. Egy kis tiszteletet érdemelnénk egy olyan edzőtől, aki valamiért nem Németországban kapott esélyt, hanem itt van."

Erre azonnal reagált Hyballa, aki elmondta, hogy ő nem keres kifogásokat, ő mindenkit tisztel, és ezt az elmúlt 18-19 hónapban meg is mutatta. "A meccsen azt mondta menjek vissza Németországba. Holnap megyek is Németországba, a családomhoz. Szeretem Németországot. Én nem akartam semmit mondani önről, de ön elkezdte. Ha már tiszteletről beszél. A meccseken elragadnak minket az érzelmek, ez normális. Én elmegyek Németországba Kozák úr, de visszajövök."

"Kellemes ünnepeket" – tette hozzá Ján Kozák, akit Tomáš Schügerl, a Slovan sajtófőnöke próbált megnyugtatni.

A továbbiakban szó esett a bajnokságról, a Slovan és a DAC őszi szezonjáról is. Mindkét mester elégedetten értékelte csapatai teljesítményét. "Nagy volt a mozgás a csapatban a nyáron. Nehezebben találtuk meg az idény elején a játékunkat. Játszottunk 4 El-meccset, amelyeken bár sok gólt kaptunk, de jók voltunk. Nagyon fiatal csapatunk van, szereztünk 35 pontot, ami nagyon jó. Volt két-három meccsünk, ami nem jött ki, de összességében domináns focit játszottunk. A tavasszal megharcolunk a második helyért" – válaszolt újságírói kérdésre Peter Hyballa.

A dunaszerdahelyiek mestere elmondta még, hogy Ramireznek a térdével adódtak problémái és a pénteken megkapott orvosi jelentések alapján két hónapos kihagyás vár rá. Ernest Boateng az U19-es csapatból került be a nagyok kezdőjébe és jó teljesítményt nyújtott, a párharcokban keményen odatette magát és kiharcolt egy tizenegyest. "Nem volt kérdés, hogy Davis lövi a tizenegyest. Egyet kihagyott, de előtte tizenöt vagy tizenhat sikeres próbálkozása volt, ő a csapatkapitányunk, így egyértelmű volt, hogy most is ő végzi el" – reagált egy újabb kérdésre a német mester.

Fotó: facebook.com/SKSlovanBratislava1919

A rovat legfrissebb hírei