Elszállt a fülekiek feljutási reménye


Elszenvedte első tavaszi vereségét a füleki FTC is, így elszálltak a feljutási reményei

A III. ligában a 27. forduló mérkőzéseit rendezték, de mivel a II. ligában a homonnaiak legyőzték az eperjesieket, eldőlt, hogy utóbbiak az utolsó esélyüket is elveszítették a feljutásra, hisz a II. liga osztályozót érő II. helyén a ligetfalusiak végeztek, így ők találkoznak oda-vissza alapon a nagymihályiakkal, akiket a Niké-ligában a Geri Gergely vezette kassaik szorítottak le az osztályozós helyre.

Ez azért érdekes számunkra, mert a listavezető sztropkóiak az eperjesiek fiókcsapata, s mivel a két csapat nem szerepelhet ugyanabban a ligában, eldőlt, hogy a Sztropkó megnyerheti ugyan az idei bajnokságot, de nem juthat fel. A régió négy csapata nagyon rossz napot fogott ki, ugyanis mindegyikük kikapott, sőt a rimaszombatiak egészen gyalázatos teljesítménnyel a kiesés ellen küzdő bártfaiak otthonában, amely csapat tavaly október óta nem tudott odahaza győzni, s tavasszal eddig a 15 csapat közül a leggyengébb te4ljesítményt nyújtotta.

Két hete edzőváltásra került sor, ami jó hatással volt a csapatra, egy hete Szinnán szereztek értékes pontot, most pedig kiütötték a tavasszal gyalázatos teljesítményt nyújtó batyiakat, akik tavasszal eddig csak öt pontot szereztek, s ha nincs az őszi remek teljesítményük, amikor még a feljutásról álmodtak, akkor most valahol nagyon hátul állnának a táblázaton.

Bártfára már ismét Bari Jenővel utazott a csapat, a két hétig a társaságot ideiglenesen felkészítő Peter Petrán eltiltás miatt nem is játszhatott, sőt ezúttal a rózsahegyieket is csak két játékos képviselte. A két csapat őszi mérkőzését a rimaszombatiak nyerték 3:0 arányban. Amíg az előző mérkőzéseken a batyiak legalább a vezetést megszerezték, s egy ideig egyenrangú ellenfelei voltak a vetélytársaiknak, most erről szó sem volt. 2:0-ás első félidő után a hazaiak már 5:0 arányban vezettek, s még egy kiállítás is simán belefért, a vendégeknek Matej révén legalább a becsületgól belefért.

A rimaszombatiak így sorozatban immár kilenc mérkőzésen nem tudtak győzni, s mindössze egy pontot szereztek a szinnaiak ellen odahaza. Bari Jenő két hetes kényszerpihenő után tért vissza az edzői kispadra, de sok öröme nem lehetett a látottakban, amit nem is rejtett véka alá. A mérkőzés után elmondta, hogy szégyenteljes vereséget szenvedett a csapata, amelynek a többsége motiváció nélkül játszott, mintha már a zárósípszót várnák. Ha a csapat jövőre is versenyképes akar maradni, akkor alaposan át kell alakítani a keretet – mondta Bari. Más kérdés, hogy ezt a klub vezetői vele vagy nélküle képzelik el. Valószínűleg mielőbb váltani szeretnének az edzői poszton is.     

Alaposan leszerepelt a három nógrádi csapat is, akik közül a bajnoki cím és a feljutás szempontjából ketten is fontos mérkőzést játszottak. A losonciak ugyanis 250 néző előtt a bajnoki címre ácsingózó ólublóiakat fogadták.

A vendégek semmi extrát nem mutattak, a hazaiak hibára vártak, ami a második félidőben be is következett, így az ólublóiak könnyedén begyűjtötték a három pontot a kapura egyáltalán nem veszélyes hazaiak ellen (0:2), s jelenleg ők állnak feljutó helyen a sztropkóiak (Stropkov) mögött, akik odahaza sima 4:1 arányú győzelmet arattak a námesztóiak (Námestovo) ellen.

A fülekiek hatpontos mérkőzésen fogadták a héthársiakat (Lipany), de mintha a bajnoki cím reményének a súlya ismét agyonnyomta volna őket, s immár ötödik mérkőzésükön nem tudtak győzni, sőt gólt is csak kettőt lőttek. Vjzteleki János védencei ezúttal sem találtak a kapuba, az ellenfél viszont igen (0:1), s ezzel a vereséggel valószínűleg a fülekiek álmai is elúsztak, megkímélvén a város vezetését egy újabb gondtól.

Nem remekeltek a kálnóiak sem, akik a veszeleieket (Oravské Veselé) fogadták, s bár a vendégek vezető góljára még válaszoltak, azok az első félidő hajrájában újra vezetéshez jutottak, s a második félidőben be is biztosították a győzelmüket (1:3).

Mivel a szinnaiak (Snina) is kikaptak Kassán, így az 50 pontos sztropkóiak megerősítették a vezető helyüket a 47 pontos ólublóiak és a 45 pontos héthársiak előtt. A szinnaiak és a kassaiak 41-41 ponttal rendelkeznek, a 40 pontos fülekiek visszaestek a hatodik helyre, a továbbra is 35 pontos rimaszombatiak a nyolcadik helyen tanyáznak, egy hellyel megelőzve a 33 pontos losonciakat, míg a kálnóiak 30 ponttal  tizenegyedik helyről várják a véghajrát.

A 28. fordulóra május 25-én és 26-án kerül sor, a forduló eleve vesztese az ólublói csapat lesz, amely szabadnapos. A fülekiek és a kálnóiak már szombaton pályára lépnek, előbbiek Varannón (Vranov nad Toplou), utóbbiak pedig Héthárson próbálnak szerencsét. Másnap a losonciak Veszelére utaznak, míg egyedüli csapatként a rimaszombatiak azokat a kassai egyetemistákat fogadják 17.00 órai kezdettel, akik épp most előzték meg őket a táblázaton.

forrás: szurkolo.sk

A rovat legfrissebb hírei