Történelmi sportsiker Nagykaposon


Történelmi sikert értek el a nagykaposi asztaliteniszezők az I. liga keleti csoportjának megnyerésével

Középen kék ingben Popély István, tőle balra Kristóf Valentin, Petrikán Péter polgármesterrel és a játékosokkal

Sikerüknek köszönhetően a nagykaposiak a következő bajnoki szezont már a legfelsőbb osztályban, az extraligában kezdhetik el.

Az elsőséget már az utolsó előtti, 11. kettős fordulóban bebiztosította a csapat, amikor is hazai környezetben az első mérkőzésen 11:3-ra legyőzte a Kysucké Nové Mesto együttesét. Az ezt követő, zsolnaiak elleni 6:8-as vereség – függetlenül az utolsó kettős forduló eredményétől – már nem befolyásolta a végső első helyezésüket. Az Ung-vidéki alakulat végül 17 győzelemmel, 3 döntetlennel és 2 vereséggel fejezte be a 2023/2024-es kiírást.

A bajnokságról, a csapat szerepléséről és a jövőről Popély István, a Nagykaposi Asztaliteniszklubot 2004-től vezető elnök számolt be az Új Szónak:

„Rendkívüli ez az esztendő számunkra, amellett, hogy az országos bajnokság legfelsőbb osztályába jutottunk, egyben az 50 évvel ezelőtt, 1974 ben Energetik néven alapított asztalitenisz-egyesület létrehozását is ünnepeljük. Hála mindezért az idén 83. életévében járó Kristóf Valentinnak, akinek irányításával mindez megvalósulhatott. A bajnokság megnyeréséért nagy köszönetet kell mondjak a fiúknak, mindenkinek, aki a siker érdekében dolgozott. Játékosaink kitartóak voltak, becsülettel küzdöttek, aminek meglett a nem várt, de annál boldogabb, megérdemelt eredménye. Körülbelül a bajnokság felénél, amikor még veretlenül álltunk az élen, éreztük meg azt, hogy van keresnivalónk a végső sikerért zajló versenyfutásban. Ez a lehetőség dupla erőt, nagyobb elszántságot adott nekünk, aminek aztán meg is lett az eredménye. Játékosaink közül kiemelném Estók Istvánt (42 mérkőzés, 38 győzelem, 4 vereség, 90,48 %), Peter Tušimot (48-40-8, 83,33 %), Matúš Királyt (57-36-21, 63,16 %) és Tomáš Kukučkát (41-24-17, 58,54 %), de jól beilleszkedtek a fiatalok is, különösen a 15 éves Popély Ádám remekelt, amikor lehetőséget kapott. Korosztályos bajnokságokban, versenyeken, érmes helyezéseivel már bizonyította tehetségét.”

Ami a nagykaposiak játékoskeretét illeti, Tušim és Kukučka távozik a csapattól, helyükre ambiciózus fiatalokat keresnek, de a csapat gerince megmarad.

„Ha nem jönnek közbe váratlan események, akkor szerintem van rá esély, hogy elkerüljük a kiesést, hiszen ez lesz az elsődleges célunk. Menet közben pedig sok minden előfordulhat... A jó szerepléshez természetesen az anyagi háttér is biztosítva kell legyen. Fő támogatónk továbbra is a város marad, remélem azonban, hogy időközben mások is akadnak majd. Mérkőzéseinket továbbra is a Sportok házában játsszuk, ahová szeretettel várjuk az asztalitenisz kedvelőit, de nemcsak őket, a sportszerető közönséget is. Bizonyára érdekes, izgalmas mérkőzések szemtanúi lehetnek majd. Jelenlétük nekünk is bátorítást, nagyobb harciasságot adhat” – tette hozzá Popély.

Az extraliga első párharcai szeptemberben kezdődnek el.

forrás: ujszo.com

A rovat legfrissebb hírei