A kassaiak fellélegezhetnek


A Kassa nyerte a keleti rangadót a bentmaradásért, a zempléniek játszanak osztályozót

Fotó: fckosice.sk

Niké Liga utolsó fordulója döntötte el ki játszik osztályozót a jövő szezonbeli élvonalbeli tagságért. Az utolsó forduló előtt az osztályozós helyet a Kassa foglalta el és a Nagymihály menekült volna meg. Egy kassai győzelemmel viszont az utolsó körben az újonc bebiztosította bentmaradását és, ezáltal a zempléniek osztályozóra kényszerültek.

Az FC Kassa vezetése a sorsdöntő rangadó előtt menesztette posztjáról ifj. Ján Kozák vezetőedzőt és ideiglenesen az Ifjúsági Akadémia sportigazgatóját, Geri Gergely nevezték ki vezetőedzőnek a rangadó előtti héten.

Az élvonalban már több gárdánál is bizonyító Geri kinevezése telitalálat volt, ugyanis vezetésével a kassai együttes hazai pályán legyőzte keleti riválisát és kiharcolták a bentmaradást, így jövőre is lesz élvonalbeli foci Kassán.

A kassaiak nem bíztak semmit sem a véletlenre, hiszen már az elejétől kezdve támadólag léptek fel. Geri Gergely együttesének nem volt vesztenivalója, hiszen mindenképpen nyerniük kellett zempléni riválisuk ellen, ha ki akarták harcolni a bentmaradást az utolsó fordulóban.

A kassai együttes hamar előnybe is került, a 17. percben Gallovič szerezte meg a vezetést a házigazdáknak. A sorsdöntő rangadó egészen a hajráig nyílt volt, hiszen a Kassa csak egy góllal vezetett, egy zempléni egyenlítés a Nagymihály bentmaradását jelenthette volna. A hazaiak azonban kilenc perccel a vége előtt meglőtték a mindent eldöntő második találatot és hazai sikerükkel kiharcolták a bentmaradást, a nagymihályiak pedig osztályozót kénytelenek játszani a bentmaradásért.

A zempléni együttes ellenfele nagy meglepetésre nem az Eperjes lesz, hiszen az eperjesiek „váratlanul” kikaptak Homonnán, így lemaradtak az osztályozóról.

A másodosztály tabellájának ezüstérmes pozícióját, így a Pozsonyligetfalu szerezte meg, a ligetfaluiak színeiben a DAC és Somorja egykori kiválósága, Nagy Péter két gólt is szerzett.

Az osztályozós párharcot tehát a Nagymihály és a Pozsonyligetfalu játssza, az első találkozóra kedden a ligetfaluiak otthonában kerül sor, míg a visszavágóra szombaton Nagymihályban kerül sor.

forrás: szurkolo.sk

A rovat legfrissebb hírei