Kalmár: Meg tudjuk fogni a Slovant


Sorozatban harmadszor nyerte meg az ősz legjobb játékosára kiírt szurkolói szavazást.

A DAC weboldalán a középpályás elmondta meglepődött, hogy a sok kihagyás ellenére ő nyerte a voksolást. "Nem igazán számítottam rá. Mindenkinek meg szeretném köszönni, aki rám szavazott. Ez a félév nem úgy sikerült, ahogy elterveztem, de amikor pályára léptem, mindent megtettem annak érdekében, hogy hasznos tagja legyek az együttesnek. A bajnokságban hét mérkőzésen hat gólt lőttem, így a számok alapján jó félszezonom volt, de sajnos sok mérkőzést voltam kénytelen kihagyni is. Tavasszal megújult erővel lépek majd ismét pályára."

Kalmár Zsolt beavatta a szurkolókat abba a titokba is, hogy ő Vida Kristopherre szavazott volna, de kiemelte Vida Máté és Eric Davis jó teljesítményét is. "Lassan három éve vagyok a DAC játékosa, és most sikerült a legjobban a szezonkezdet, de sajnos a sérülések is most sújtottak le rám. Sajnos ilyen a foci. A csapat mindent megtett a jó eredményekért, még ha rendszeresen sok kulcsjátékos is hiányzott a bajnoki meccseken. Így is sikerült elérnünk egy nagyon jó eredményt és remélem, hogy tavasszal hasonlóan sikeresek leszünk. Ha a sérültek felépülnek és formába lendülnek, akkor el tudjuk érni a kitűzött célt" – nyilatkozta a 2019-es évet értékelve a válogatott játékos.

A szombati rangadóról is kérdezték: "Ugyanolyan alázattal kell futballoznunk, mint odahaza ellenük. Tudjuk, hogy a Slovan nagy játékerőt képvisel, de ha úgy játszunk, mint a hazai 5:2 alkalmával, akkor meg tudjuk őket fogni. Tisztában vagyunk vele, hogy rengeteg meccs van már a lábukban, így az őszi szezon vége felé fáradtabbak lehetnek, amit ki kell használnunk. Fiatalok és frissek vagyunk, így remélem, hogy sikerült három pontot szerezni. Én is a helyszínen szurkolok majd a csapatnak."

Az ősz legjobb sárga-kék játékosa beavatta néhány karácsonyi titokba is az olvasókat, de a szilveszteri kívánságáról még nem akart beszélni.

Fotó dac1904.sk

A rovat legfrissebb hírei