A naszvadiak bíznak a benntmaradásban


A naszvadiak a végsőkig harcolnak, hogy elkerüljék a kiesést a Hummel VI. fociliga keleti csoportjából

Nemes Kitty illusztrációs felvétele

Jól kezdték a három bajnoki meccsből álló hetet, a hétközi fordulóban újabb győzelemmel folytatták szereplésüket a nyugat-szlovákiai Hummel VI. fociliga keleti csoportjában a bennmaradásért küzdő naszvadiak, akik egy évvel ezelőtt még egy emelettel feljebb szerepeltek a kerületi fociranglétrán. A kiesést követően az őszi idényt is kudarcként élték meg, mindössze hét pontot szerzett a termálfürdőjéről is nevezetes várost képviselő együttes.

A gyengére sikeredett őszi szezon után edzőváltásra került sor a klubnál. A naszvadiak mentési manővereit tavasszal Zdenko Kršteňanský irányítja. A rutinos szakvezető naszvadi szerepvállalását megelőzően a marcelházaiakat vezette csatába, majd fél évet pihent.

„Hengerics úr felkérésére igent mondtam, s belevágtam.  Tudtam, hogy nem lesz egyszerű úgy felkészíteni a csapatot, hogy visszatérjen védenceim elillanni látszó önbizalma. Felkészülésünket a kerületi futballszövetség által szervezett téli liga párharcai színesítették. A tavaszi nyitányon három ponttal távoztunk a sereghajtó Černík otthonából. Ezt követően néhány vereség következett a sorban. A bajnokaspiráns marcelházaiak elleni hazai győzelem sokat nyomott a latban. Vasárnap az óbar-siak elleni összecsapáson 3:1 arányban nyertünk. Hajtottunk, akartunk, otthon tartottuk a három pontot. Az ünnepnapi bajnokin, ismét vendéglátóként, kimondottan jó teljesítményt nyújtottunk. Molnár Attila duplájával 2:0-ra hoztuk a meccset, de akár hat gólt is rúghattunk volna. Ziccerek sokaságát puskáztuk el. Ami a javulást kiváltó okokat illeti, szerintem a sok munka meghozta gyümölcsét. Amatőrökről lévén szó, olykor ugyan néhányan hiányoznak az edzésekről, de ha itt vannak, serényen gyakorolnak. Ugyancsak javult a fiúk hozzáállása, odafigyelése. Nagy szívvel játszanak és minden labdáért küzdenek”
– nyilatkozta az Új Szónak a naszvadiak tavaszi megújhódásáról a tréner.

Az együttes jelenleg 19 ponttal a tabella 15. helyét foglalja el. Természetesen jó hangulatban várják a zselíziek elleni idegenbeli párharcot.  „Szombaton újabb meccset játszunk, ráadásul egy jól képzett ellenfél otthonában. A játékosok munka mellett hódolnak szenvedélyüknek, a fáradtság eredményt formáló tényezővé válhat. Az alsóházban elfoglalt pozíciónk ellenére is bízunk a bennmaradásban. Az idény hajrájában mindent megteszünk annak érdekében, hogy további pontokkal gyarapítsuk gyűjteményünket, s megőrizzük VI. ligás tagságunkat” – fogalmazta meg a naszvadiak célkitűzését Zdenko Kršteňanský.

forrás: ujszo.com

A rovat legfrissebb hírei