A rimaszombatiak végleg kiestek a bajnoki címért való versengésből


Némileg tisztázódni látszik a helyzet a III. ligában, sztropkóiak helyzeti előnyre tettek szert

Fülek–Ólubló
Fotó:  Mede Sándor


A III. ligában a 25. forduló mérkőzéseit játszották, a hatos élmezőnyből végleg kiestek a rimaszombatiak, akik egymás után a hetedik mérkőzésükön sem tudtak győzni, sőt Námesztón (Námestovo) is kikaptak. Pedig ez a mérkőzés is úgy indult, mint legutóbb Szepesváralján, ezúttal Aremu már az 5. percben vezetést szerzett a rimaszombatiaknak, de a csapat ezzel el is lőtte a puskaporát.

A batyiak Bari Jenő vezetőedző nélkül lépett a pályára, akit a klub vezetése az elmúlt hetek eredménytelenségét kiértékelve két hét szabadságra küldött, hadd lássák, nélküle mire mennek, s ideiglenesen Peter Petránt bízta meg a csapat vezetésével, aki maga is pályára lépett a mérkőzésen.

Jó páran viszont hiányoztak, Gembický, Vargic és Rakyta eltiltás, Juhász Csaba pedig sérülés miatt.  A rózsahegyieket ezúttal négy játékos képviselte. A liptóiak hét közben Kassán megszerezték a Szlovák Kupát, miután 1:0 arányban legyőzték a címvédő nagyszombatiakat, így már biztosan indulhatnak a nemzetközi kupákban. A rimaszombatiak gólöröme nem tartott sokáig, a hazaiak hat perc múlva egyenlítettek, s a félidő végén már 3:1-es haza vezetést mutatott az eredményjelző tábla. Bár a 60. percben Úradník még szépíteni tudott, de az egyenlítésre már nem futotta a rimaszombatiak erejéből, így egy mérkőzéssel ismét meghosszabbodott a nyeretlenségi lista, s ezzel a vereséggel gyakorlatilag az is eldőlt, hogy öt fordulóval a vége előtt a batyiak kiestek a bajnoki címért való versengésből, hiszen immár kilencpontos a hátrányuk az éllovas sztropkóiakkal (Stropkov) szemben. A fordulóban két rangadóra is sor került, hisz a fülekiek az ólublóiakat, míg a sztropkóiak a szinnaiakat (Snina) fogadták.

Mindkét mérkőzés tömegeket vonzott, Füleken mintegy hatszázan, míg Sztropkón ezernégyszázan voltak kíváncsiak a feljutás sorsát is befolyásol(hat)ó két mérkőzésre. A négy csapat nem is vallott szégyent, két remek, az utolsó percig kiegyenlített mérkőzést játszottak a csapatok, amelyen bármilyen végeredmény előfordulhatott volna.

Sztropkón a szinnaiak szereztek vezetést az első félidő hajrájában, de a sokáig formán kívül futballozó sztropkóiak a második félidőben fordítani tudtak, s 2:1-es győzelmükkel megerősítették első helyüket a tabellán. Feljutásuk így sem csupán a saját eredményességüktől függ, mivel az eperjesiek szabadcsapataként működnek, s ha ez utóbbi nem jut fel az élvonalba, ők sem léphetnek fel a II. ligába. Azt már tudjuk, hogy az eperjesiek az első lépést elbukták, hisz a II. ligát két fordulóval a vége előtt megnyerték a komáromiak, akik annak idején elfogadták a magyar állam támogatását ellentétben a rimaszombati városvezetéssel. Itt jegyezzük meg, javában zajlik a komáromi stadion rekonstrukciója, s azóta már a rimaszombatiak helyére beugró kassaiak stadionja is elkészült.

Füleken is ún. hatpontos mérkőzésre került sor, a hazaiak az ólublóiakat fogadták, s igazából mindkét csapatnak csak a győzelem lett volna megfelelő eredmény. A vendégek már a 12. percben vezetést szereztek, amit Metuknak a 33. percben sikerült kiegyenlítenie. A második félidőben nyílt sisakos játék folyt a pályán, látszott, hogy mindkét csapat törekszik a győzelemre, a hazaiak is több ajtó-ablak helyzetet kihagytak, Kojnok nagy igyekezetében az üres kaput sem találta el, így maradt az 1:1-es végeredmény, amely látszólag egyik csapatnak sem jó, de hátra van még öt forduló és több rangadó is.

A forduló igazi vesztesei az élmezőnyből a rimaszombatiak mellett a héthársiak (Lipany) lettek, akik a nem legyőzhetetlen kassai egyetemisták otthonában szenvedtek 2:0 arányú vereséget.

A hétvégén a nógrádi csapatok közül a kálnóiak voltak szabadnaposak, míg a bentmaradásukat gyakorlatilag már bebiztosított losonciak fogadták, amely az előző fordulókban győzni tudott Kálnón, majd odahaza a rimaszombatiak ellen is.

A szepesváraljaiak ezúttal sem bizonyultak könnyű ellenfélnek, s a több mint 300 néző elhűlve látta, hogy ha na nem mutatja be bravúrok sorozatát a losonciak kapujában Jenčo, akkor akár mát az első félidőben három-négygólos is lehetett volna a vendégek előnye.

Tomáš Boháčik a szünetben igyekezett felrázni a csapatát, némi szerkezeti átrendezésre is sort kerített, de nem sok eredménnyel, sőt a szepesiek két gólt is lőttek, s a 70 perc körül nem sokan gondolták volna, hogy ebből esetleg még pontszerzés is lehet. De szerencsére a losonci játékosok nem adták fel, előbb Pipíška szépített, majd a mérkőzés hajrájában az egyenlítő gólt is bevágta, így a hazai szurkolók legalább annak örülhettek, hogy az egy pont Losoncon maradt. .

A 25. forduló után a 44 pontos sztropkóiak jutottak némi előnyhöz a 41 pontos ólublóiak, a 40 pontos szinnaiak és a 39-39 pontos héthársiak és fülekiek előtt. A rimaszombatiak még maradtak 35 ponttal a hatodik helyen, de pontszámban már beérték őket a kassaiak, ahogy a varannóiak (Vranov nad Topľou) is csak egy, míg a losonciak két ponttal maradnak el mögöttük, míg a kálnóiak 30 ponttal a tizedik helyen állnak.

A 22. fordulóban a losonciak lesznek szabadnaposak, a kálnóiak május 11-én szombaton lépnek pályára az ólublóiak otthonában, a fülekiek másnap Veszelére (Oravské Veselé) utaznak, míg a rimaszombatiak 17.00 órától a listavezető sztropkóiakat fogadják.

forrás: SZURKOLO.SK

A rovat legfrissebb hírei