Zsolnán mérkőztek a dunaszerdahelyi karatékák


A Dunaszerdahelyi Motobu Kai White Raven Karate Klub is ringbe szállt a Zsolna nagydíjért a hétvégén

Fotó: Motobu Kai White Raven /  facebook

A Zsolna nagydíjáért (Grand Prix Žilina) 4 versenyzővel 6 kategóriában indult a Dunaszerdahelyi Motobu Kai White Raven Karate Klub szombaton. A versenyen 68 klub vett részt több mint 1000 indulóval.

"A nemzetközi versenyen 9. és 8.kyuval indultak a versenyzőink. Aki egy picit is ért a karatéhoz az tudja, hogy szinte kezdőkkel vettünk részt, és nem az első magas szintű nemzetközi versenyünkön ebben a szezonban. Nagyon sok klub el sem indítana 9. vagy 8. kyus technikai fokkal rendelkező versenyzőket, tartva attól, hogy technikailag nincsenek azon a színvonalon, és ez egyben pszichikai összeomlást is eredményezhet a versenyzőnél. Ugyanakkor a Motobu Kai White Raven Karate Klub edzésein van egy mondás: aki az edzéseken "sír", az a versenyen nevet. Több környékünkön meglévő klub sem indított tanítványokat, mert gondolom tudták, hogy az ilyen nagy színvonalú versenyen nem egyedül, vagy ketten, esetleg maximum hárman, hanem minimum 10-en (de ez volt a minimum!) vannak egy kategóriában.
Szóval majdnem kezdőkkel indultunk egy magas színvonalú nemzetközi versenyen és kijelenthetjük, tanítványaink egyáltalán nem epizód szereplők voltak. Pszichikailag nagyot küzdöttek, azonabn még kellenek a versenytapasztalatok, az edzésmennyiség számokban és években. Bár ha így folytatják, akkor csak egy jó egy év kell edzésmennyiségben"
- jegyezte le az edző, Samu István 3. danos mester a klub edzője, még aktív master's versenyzője a kiértékelésében.

"Továbbra is ilyen színvonalú versenyeken kell résztvennünk. A kerületi versenyekről így biztosan hozunk érmeket." - folytatta értékelését az edző.

Samu István klubedző, aki egyben a fél éve alapított klub elnöke is, elmondta: "Aki nálunk tanul az rohamos gyorsasággal fejlődik. Mégegyszer, 9. és 8.kyusokkal indultunk!!! Nem barna övesekként, akikkel gyakorlatilag hasonló helyezést értek el tanítványaink!!!
Szóval összeségében elégedett vagyok. Az a régi tapasztalás látszik beigazolódni, hogy akik járnak edzésekre és ott odateszik magukat, azok fejlődnek."


Eredmények:


Horváth Alex 7. hely a 8-9 évesek kumite kategoriájában. (Csak hogy érzékeljük 17-en voltak a kategoriában)

Bódis Attila 5.hely a 14 -15 évesek (kadett) kumite kategóriában. Válogatott kerettagokkal teletűzdelt kategóriában. Attila három meccsen óriásit bunyózott.

Horváth Zalán 5. hely 12-13 évesek kumite kategóriájában.  Ha nem fogja ki a verseny leggyengébb láncszemeit a bírókat, kis szerencsével, döntőzhetett volna, olyan jó volt lelkileg nézni a küzdelmét.

forrás: szurkolo.sk

A rovat legfrissebb hírei