Az újváriak legyőzték a MAC-ot


A Tipsport Liga 28. fordulójában a felvidéki csapat felülmúlta magyarországi riválisát.

A vendégek már a második percben emberelőnybe kerültek és Rogoň kiállítása alatt meg is szerezték a vezetést Orbán Brance révén. Az újbudaiak vezetése csak öt percig tartott ki. Jurík lőtte be a korongot a kapu elé, ahol Urban beleért így az Bálizs kapujában kötött ki. Az ezt követő érsekújvári emberelőnyből még nem született gól, de 14. percben már sikerült betalálni egy újabb kiállítás után. Hruška szépen tette vissza a korongot Stupkának aki kapásból lőtte a második hazai találatot.

A második harmad elején szükség volt Pavlas egy két védésére, hogy ne jöjjön az egyenlítés. A 25. percben aztán Pospíšil révén 3-1-re módosult az eredmény. Erre Orbán Brance gyorsan, 39 másodperc alatt válaszolt, de a játékrész végére már hárommal vezettek az újvári bikák. Előbb egy emberelőnynél Drtina bombázott a kék vonaltól a kapuba, majd egy buli után Andrisík közvetlen közelről lőtte be az ötödiket.

Az utolsó húsz percben emberhátrányból is betalálhattak volta a hazaiak, de Bálizs védte Urban próbálkozását. Ezt követően Langkow révén szépített a MAC. Az Érsekújvár Sofron kiállítása után négy percig 5 a 4 ellen támadhatott, de nem tudtak újabb gólt lőni. A vendégek a végjátékban nem tudtak komolyan veszélyeztetni, így Miroslav Mosnár csapata otthon tartotta a három pontot. Az újváriak egy hónappal ezelőtt 7-1-re kaptak ki az újbudaiak otthonában, így most valamelyest sikerült visszavágniuk ellenfelüknek. A bikák ezzel a győzelemmel elmozdultak az utolsó helyről, így jelenleg a 12. pozíciót foglalják el.

Tipsport Liga, 28. forduló:

HC Mikron Érsekújvár-MAC Újbuda 5-3 (2-1, 3-1, 0-1)
Érsekújvár, 763 néző, v.: Baluška, Lokšík – Jedlička, Gegáň

Gólszerzők: Urban 8. (Jurík, Bajtek), Stupka 14. (Hruška, Pospíšil), Pospíšil 25. (Hatala), Drtina 28. (Bajtek, Jurík), Andrisík 33. (Holovič) ill. Orbán Br. 3. (Langkow, Macaulay), Orbán Br. 26. (Langkow), Langkow 49. (Orbán Br.)

"Nem kezdtünk a legjobban, hiányoztak az elején a mozgások. A harmadik cserénk után emberhátrányban gólt is kaptunk. 1-1 után aztán egy kicsit felélénkültünk, többet kezdtünk korcsolyázni és többet volt nálunk a korong. Szerencsére az emberelőnyökből is sikerült gólt lőnünk, ami egy ideje nem ment nekünk. Ez a több lövésünknek is volt köszönhető. Az utolsó harmadban az ellenfél veszélyes volt a mi harmadunkban, de szerencsére a kapusunk megtámasztott minket. Kicsit meglepett, hogy a végén az emberelőnyben mintha féltünk volna játszani. Ekkor merészebbnek kellett volna lennünk és taktilailag jobban ki kellett volna játszanunk. Ez még pszichés probléma lehet, amin javítanunk kell, de ez nem megy az egyik napról a másikra. Türelmesnek kell lennünk, erre hetek kellenek. Bátorítani kell a fiúkat, hogy felszabaduljanak és hatékonyabbak legyünk a befejezéseknél" – értékelt a hazaiak mestere, Miroslav Mosnár.

"Nagyon hasonló meccs volt, mint amilyet legutóbb Érsekújvárban játszottunk. A hibáink sok erőnket felőrlik, hiába akarunk 50-55 percen keresztül, ha ezen kívül olyan hibákat követünk el, amelyek eldöntik a meccset" – nyilatkozta a MAC edzője, Majoross Gergely.

Fotó: Facebook/HC Nové Zámky-HC Érsekújvár magyar változata

A rovat legfrissebb hírei