A fülekiek voltak a hétvége nagy vesztesei


A III. liga hétvégi fordulójának igazi vesztese a füleki FTC volt, amely szabadnapos lévén pályára sem lépett, ellenfelei viszont mind győzni tudtak

Fotó:  MŠK Novohrad Losonc

A III. liga 24. fordulójában a fülekiek szabadnaposak voltak, így tétlenül nézték, hogy az első hat együttes közül rajtuk kívül mindössze a rimaszombatiak nem szereztek pontot, a sztropkóiak, a szinnaiak (Snina), az ólublóiak (Stará Ľubovňa) és a héthársiak (Lipany) nyertek, így lépéselőnybe kerültek a feljutásért vívott harcban.

A rimaszombatiak már öt mérkőzés óta nyeretlenek, s két idegenbeli mérkőzés várt rájuk. Igaz, a papírforma szerint akár a hat pont megszerzése sem lett volna lehetetlen. Nos, ebből három már az első mérkőzésen elúszott. Az újonc szepesváraljaiak (Spišské Podhradie) a tavaly feljutott, de a II. ligában nem sok vizet zavaró iglóiak fiókcsapataként működnek, s ősszel csak minimális 1:0 arányú vereséget szenvedtek Rimaszombatban.

A tavaszi szezon elején még bajnoki álmokat szövögető rimaszombatiak minősíthetetlenül gyenge formában futballoznak, öt mérkőzés óta nem tudtak győzni, ebből négyet el is veszítettek.

Holott töretlenül számíthatnak a rózsahegyi játékosokra, Szepesváraljára is négyen utaztak a csapattal. A rossz játék s az ezzel járó már szokásos vereség miatt az a rossz sorozat sem szakadt meg, hogy fegyelmezetlenség miatt ezúttal is a kiállítás sorsára jutott egy játékosuk, második sárga lapja után a 82. percben Rakytát állította ki a játékvezető. Pedig jól indult a mérkőzés Bari Jenő védencei számára, hisz az idényben hetedik gólját szerző Aremu találatával már a 10. percben vezetést szerzett a vendégcsapat, s előnyét a 30. percig tartani is tudta. A második félidő már a hazaiak forgatókönyve szerint zajlott, akik a 70.  percben a vezetést is megszerezték. S miután a 82. perctől már emberelőnyben játszottak, az utolsó pillanatokban harmadszor is bevették Sokol kapuját, beállítva ezzel a 3:1 arányú végeredményt.  

Utolsó mérkőzéséhez érkezett a nógrádi rangadók sora, a losonciak több mint 500 néző előtt a kálnóiakat fogadták, s az első félidő végén még 0:0 állt az eredményjelző táblán. De a második félidőben már mindkét csapat hozta az „aktuális” formáját, s beindult a losonci gólhenger, és meg sem álltak háromig, igaz ehhez jó adag szerencsére is szükségük volt, hisz előbb a kálnóiak büntetőt hibáztak, majd az 52. percben Uhlár második sárga lapja után a kiállítás sorsára jutott.

Ezt büntette azonnal Pipíška, aki a szabálytalanságot követő tizenegyessel nyitotta meg a gólok sorát, majd Dedok növelte a hazaiak előnyét. S hogy teljes legyen a kálnóiak balszerencséje, Vilhan a saját kapujába is betalált, így a kívülálló számára sima 3:0 arányú losonci győzelem született. Ahogy már írtam, a sztropkóiak, a szinnaiak (Snina), az ólublóiak és a héthársiak (Lipany) is nyertek, így lépéselőnybe kerültek a fülekiekkel s a feljutás szempontjából egyre reménytelenebb helyzetben lévő rimaszombatiakkal szemben.

Tavasszal a sztropkóiak sem remekeltek eddig, de most a legfontosabb pillanatokban kapták össze magukat Varannón (Vranov nad Topľou), hisz gól nélküli első félidő után a hazaiak már 2:0 arányban is vezettek. De a sztropkóiak tudtak innen fordítani, s végül 3:2 arányban megnyerték a találkozót. A szinnaiaknak nem okoztak gondot a námesztóiak (4:1), míg az ólublóiaknak a sereghajtó felsővízköziek (4:0) legyőzése, a héthársiak viszont alaposan megizzadtak a bártfaiakkal, de azért csak odahaza maradt a három pont (1:0).

A táblázatot jelen pillanatban a 41 pontos sztropkóiak vezetik, a 40-40 pontos szinnaiak és ólublóiak, a 39 pontos héthársiak és a 38 pontos fülekiek előtt.

Az első hatost a rimaszombatiak zárják 35 ponttal, de közvetlenül mögéjük felzárkóztak a 32 pontos losonciak, míg a kálnóiak az utóbbi hetek gyenge formája miatt visszaestek a 10. helyre. 30 pontjuk van, s III. ligás létüket nem fenyegeti komolyabb veszély.

A 25. fordulóban viszont ők lesznek a szabadnaposak, míg a losonciak már május 4-én, szombaton 17.00 órától a szepesváraljaiakat fogadják. A rimaszombatiak még aznap az északi régióba,  Námesztóra (Námestovo) utaznak, míg másnap a fülekiek hatpontos mérkőzésen az ólublóiakat látják vendégül.

forrás: szurkolo.sk

A rovat legfrissebb hírei