Gálik László ismét tarolt


Az ipolysági Power Klub újabb kiváló eredményekkel zártaa szlovák bajnokságot

Április 20-21 közt szervezték meg a fekvenyomás és az erőemelés szlovák bajnokságát. A nagyrőcei rendezvényen az ipolysági Power Klub tagjai is versenyeztek.

“Két versenytársamhoz hasonlóan jómagam is 1. helyezést gyűjtöttem be. A junior kategóriában, a 125 kiló felettiek között lettem első, Dulai Dániel szintén a juniorok között (82,5 kilóig) ért el első helyet. Samuel Kaszas az ifik között (110 kilóig) győzedelmeskedett” – foglalta össze a tavalyi szlovák fekvenyomó bajnokság abszolút győztese, Gálik Laci, majd így folytatta: „A nagyon hangulatos versenyen 271 kilót sikerült kinyomnom; ez a verseny legnagyobb nyomása volt, amivel megdöntöttem a szlovák rekordot. Célom az volt, hogy kvalifikáljam magam a világbajnokságra. Felkészülésemet Szlovákia hatszoros legerősebb embere, egyben jó barátom, Piros Feri segítette.”

Amint arról korábban beszámoltunk, Gálik Laci a 2023. szeptemberi bécsi fekvenyomó világbajnokságon az elsőség kivívása mellett – 270 kilóval megbirkózva – megdöntötte a világcsúcsot is.

forrás: szurkolo.sk

A rovat legfrissebb hírei