Tovább tart a rimaszombatiak vesszőfutása


Még inkább összekuszálódtak az erőviszonyok a III. ligában, ahol a rimaszombatiak sorrendben negyedik vereségüket szenvedték el

A III. liga 22. fordulójában tovább folytatódott az őszi második rimaszombatiak vesszőfutása. Bari Jenő védencei sorozatban a negyedik mérkőzésüket veszítették el, s a táblázaton visszazuhantak a hatodik helyre. Igaz, az első helyen álló sztropkóiaktól (Stropkov) így is csak három pont választja el őket.

A rimaszombatiak  Varannón a nigériai Aremu és Okonji góljaival a 26. percben már 2:0 arányban vezettek, s ekkor úgy tűnt, végre megszakad a csapat rossz sorozata. De a rémálom csak ekkor kezdődött a számukra.

A félidő utolsó pillanataiban a hazaiak szabadrúgásból szépítettek, majd a 64. percben ki is egyenlítettek. A batyiakon az sem segített, hogy két perccel később a bíró a hazaiak csapatkapitányát második sárga lapja után zuhanyozni küldte, sőt a mérkőzés utolsó pillanataiban a hazaiak a győztes gólt is megszerezték. A rimaszombati gárdában ezúttal csak két rózsahegyi játékos szerepelt, játszhatott viszont az egy hete már a 13. percben kiállított Matúš Krištof, akinek a büntetését a fegyelmi bizottság eltörölte. Egy hónapra eltiltotta viszont Matej Vargicot, aki a múlt heti héthársiak (Lipany) elleni találkozó után a labdával megrúgta a játékvezetőt, így Petrán után őt is nélkülöznie kellett Barinak.

A losonci szurkolók szép számban (mintegy háromszázan), de ugyancsak félve látogattak ki kedvenceik felsővízköziek (Svidník) elleni bajnoki mérkőzésére. A félelem oka nem más volt, mint a losonciak rapszodikus szereplése, akik tavasszal idegenben arattak meglepő győzelmeket, míg odahaza váratlan vereségeket szenvedtek a táblázaton tőlük is gyengébb csapatoktól.

A felsővízköziek pedig ugye az utolsó helyen állnak. A losonciak ezúttal álomszerűen kezdték a találkozót, hisz a 35. percben már 3:0 arányban vezettek (a hazai gólgyártást Pipíška kezdte tizenegyesből a 21. percben, majd Dedok és Oláh is betalált, s ez állt az eredményjelző táblán a félidő végén is. Mivel a losonciak egy hét múlva Füleken játszanak a mindig nagy érdeklődésre számot tartó, s presztizsmérkőzésnek számító nógrádi rangadón, Tomáš Boháčik edző kockáztatott, több alapjátékosát is lecserélte, ami csaknem megbosszulta magát.  A lelkes sereghajtó Oufouet két góljával (az egyiket tizenegyesből lőtte) a 88. percre feljött 3:2-re, de szerencsére Oláh az utolsó pillanatokban másodszor is bevette a vendégek kapuját, így a három pont Losoncon maradt.

A fülekiek abban a reményben utaztak Kálnóra, hogy győzelmük esetén akár a vezetést is átvehetik a tabellán (mint később kiderült, át is vehették volna, mert a sztropkóiak Veszelén – Oravské Veselé is kikaptak). A mérkőzésre 550 néző látogatott ki, s ugyan csak kálnói gólt láthatott és sok-sok kihagyott füleki helyzetet, a mérkőzés mégis 1:1-es döntetlennel zárult. A fülekiek Koták öngóljával már a 14. percben megszerezték a vezetést, amit Breznanik a 60. percben kiegyenlített.

A fülekiek ezzel az egy ponttal a táblázaton beérték a szintén 37 pontos sztropkóiakat, de rosszabb gólkülönbségük miatt maradtak a 2. helyen. A harmadik helyen a szinnaiak (Snina) állnak 36 ponttal, őket a héthársiak követik 35, majd az ólublóiak és a rimaszombatiak 34-34 ponttal. Bármelyikük lehet még bajnok, sőt még a nyolcadik helyen álló kálnóiaknak is 30 pontjuk van, míg a 10. helyen tanyázó losonciak 28 pontosak. Sose volt még ilyen zsúfolt a mezőny, mint most.

A 23. fordulóban április 21-én, vasárnap a fülekiek a losonciakat fogadják, míg a rimaszombatiak a most épp előttük álló szinnaiakat. Rangadó lesz Sztropkón is, ahol a héthársiak vendégeskednek, míg Kálnóra a szepesváraljaiak utaznak. Szóval, az izgalom fokozódik.

Az V. ligában a 17. forduló mérkőzéseit bonyolították le, s minden szem  Cserpatakra (Osrblie) szegeződött, ahol látszólag csak annyi történt, hogy két újonc találkozott. Igaz, ez a két újonc vezeti a tábellát, a cserpatakiak egy ponttal előzték meg a mérkőzés előtt a második losonctamásiakat, így a mérkőzés akár sorsdöntő is lehetett a bajnoki cím szempontjából.

Ősszel Losonctamásiban 2:2-es eredmény született. A hazaiak Laksik góljával a 14. percben megszerezték a vezetést, majd Švéda a 63. percben bebiztosította a cserpatakiak győzelmét, amivel nagy lépést tettek a bajnoki cím elnyerése felé. Öt bajnoki vereség után a ragyolciak Poltárra látogattak, s öt perc alatt eldöntötték a mérkőzést. A 22. percben Molnár szerezte meg számukra a vezetést, majd az örökifjú Rapi Zsolt kétgólosra növelte a vendégek előnyét. Több gólt már nem láthattak a nézők, így a ragyolciak mintha kezdenének kilábalni a tartós hullámvölgyből.

A tótgyarmatiak Feketebalogra látogattak, s Péter góljával már a 18. percben vezetést szereztek. Borkónak a 40. percben szerzett szabadrúgásgóljával megduplázták az előnyüket, sőt a 60. percben Vlkolinský találatával már látszólag a kegyelemdöfést is megadták a hazaiaknak, akik ugyan nyolc perccel később ugyan szépítettek, de többre már nem futotta az erejükből (1:3). A tornaljaiak ezúttal is hozták megszokott idényformájukat, s ezúttal Zólyomlipcsében (Slovenská Ľupča) hagyták a három pontot. A hazaiak mindkét félidő hajrájában villantak egyet, s ez elég volt a biztos győzelmükhöz (2:0).
Mivel a nagykürtösiek és a selmecbányaiak is nyertek, sűrűsödik az élmezőny az V. ligában is, bár a 42 pontos cserpatakiak elhúztak kissé a mezőnytől, de még semmi sem dőlt el. A második losonctamásiaknak 38, a harmadik nagykürtösieknek 37, míg a negyedik selmecbányaiaknak 34 pontjuk van. Az immár 22 pontos tótgyarmatiak feljöttek a 8. helyre, míg a 16 pontos ragyolciak jelenleg a 10. helyen állnak. A tornaljaiak 3 ponttal zárják a mezőnyt.

A 18. forduló már szombaton, április 20-án elkezdődik, a losonctamásiak 16.00 órától a poltáriakat fogadják, s csak a győzelem tarthatja életben feljutási reményeiket. Tornaljára a harmadik helyen álló nagykürtösiek látogatnak, s még megkeverheti a bajnoki reményeket az odahaza mindig veszélyes breznóbányai újonc is, amely a listavezető cserpatakiakat fogadja. A ragyolciak a zólyomlipcseieket, míg a tótgyarmatiak a ladomérmindszentieket (Ladomerská Vieska) fogadják.

Hatalmas meglepetés született a VI. liga 17. fordulójában, ahol a listavezető felediek 130 néző előtt az ipolybalogiakat fogadták. Azokat az ipolybalogiakat, akik egy hete odahaza szenvedtek megsemmisítő 4:0 arányú vereséget a csábiaktól. De tudjuk, minden mérkőzés más, s mind 0:0-ról indul, s a feledi szurkolók elhűlve nézték, hogy Orem már a 7. percben megszerzi a vezetést a vendégeknek. Sőt, a második félidő közepén Gyurász két alkalommal is bevette Jonás kapuját, s hiába kapcsoltak magasabb sebességfokozatra a hazaiak, csak szépíteniüók sikerült.

Négy perccel a harmadik vendéggól után Fodor, majd újabb bégy perc múlva Zibrin is bevette Benko kapuját, sőt a 89. percben a hazaiak tizenegyeshez jutottak, de a csapat gólvágója, Andrási a rendkívül feszült helyzetben hibázott. Kihasználták viszont a felediek botlásából adódó lehetőséget a második helyen álló ipolynyékiek, akik az őkez követő lónyabányaiakhoz (Lovinobana) látogattak. Az újonc otthonában a tqapasztaltabb vendégek Nemcok góljával a 32. percben szereztek vezetést, de ezt még a hazaiak két percen belül egalozálták. A második félidő elején Jenei ismét a vendégeket juttatta vezetéshez, majd a mérkőzés hajrájában Antal hűtötte le a hazaia kedélyeket, s biztosította be az ipolynyékiek győzelmét, akik így egy pontra megközelítették a feledieket.

A csábiak az ipolybalogiak után az alsósztregovaiakat is simán elintézték, az 5:1-es eredmény hazai góljain Jakab (2), Balga Patrik (2) és Balga Dominik osztozott. Az ajnácskőiek ezúttal Óvárra látogattak, s ezúttal megúszták egy hatossal, mégpedig egyenlő félidőbeli elosztásban. A hat hazai találaton hatan (Balla, Marík, Kliment, Fehér, Jadud, Denes) osztoztak.

A felediek 35 pontjukkal ugyan még vezetik a bajnokságot, de egy pontra megközelítette őket az ipolynyéki gárda, s a dobogó harmadik fokára feljött a 29 pontos csábi alakulat, sőt a 28-28 pontos óváriak és ipolybalogiak is megelőzték a lónyabányaiakat. Az ajnácskőiek egy pontjukkal természetesen maradtak az utolsó helyen, de immár száz kapott gólnál tartanak, ami még szilvás gombócból is soknak tűnne.

A 18. forduló első mérkőzésére már április 20-án, szombaton sor kerül, a csábiak a bozitapusztaiakhoz (Buzitka) látogatnak. Másnap az ipolynyékiek a nagyrőceieket fogadják, míg a felediek Alsósztregovára látogatnak. A forduló rangadójára Ipolybalogon kerül sor, ahol a hazaiak a szintén 28 pontos óváriakkal csapnak össze.

Forrás: szurkolo.sk

A rovat legfrissebb hírei