Mocsi Attila mindenképp szeretne bekerülni az Eb keretbe


A bemutatkozás után az Eb-keretbe kerülés a felvidéki Mocsi Attila célja

Fotó: index.hu
 
A válogatottban történt bemutatkozása után Mocsi Attila célja, hogy a szezon hátralevő részében olyan teljesítményt nyújtson a török Rizespor labdarúgócsapatában, amellyel reális esélye lehet bekerülni az Európa-bajnoki keretbe.

A 23 éves futballista a Koszovó elleni, március 26-i felkészülési mérkőzés 88. percében debütált a nemzeti csapatban.
    
"Nagyon vártam a pillanatot, sokat dolgoztam érte, de minden egyes izzadságcseppet megért, hiszen aki elkezdi a futballt, annak az a legnagyobb álma, hogy bemutatkozzon a címeres mezben" - idézte fel Mocsi a Puskás Arénában történteket az M1 aktuális csatornának adott interjújában.
    
A védő megjegyezte, Marco Rossi szövetségi kapitány irányából folyamatosan érezte a bizalmat, az olasz tréner az elmúlt másfél évben rendszeresen meghívta őt az összetartásokra, miközben voltak olyan játékosok, akik ugyan pályára léptek a válogatottban, de később nem számolt velük a tréner.
    
A közelgő kontinensviadallal kapcsolatban Mocsi Attila azt mondta, rengeteget kell dolgoznia és a klubjában jól kell játszania ahhoz, hogy beverekedje magát a keretbe.
    
A Rizesporral kapcsolatban elárulta, nagyon jó döntést hozott egy évvel ezelőtt, amikor Zalaegerszegről oda igazolt, a klubtól és a várostól is mindent megkapott, amit előzetesen remélt. Hozzátette, az elmúlt fordulókban aratott sikereknek köszönhetően a csapatnak esélye van kivívni a nemzetközi kupaindulást. A követkő hetekben a közvetlen riválisaikkal játszanak majd, ezeken a találkozókon dől el, reális-e nemzetközi szereplésben gondolkodniuk.
    
Mocsi saját teljesítményét illetően elárulta, hétről hétre kiváló támadókkal szemben kell helyt állnia, és ezt csakis maximális koncentráltsággal teheti meg, ennek köszönhetően pedig sokkal jobbak a védekezési statisztikái, mint korábban a magyar élvonalban voltak.
    
"Erre lehet építeni, jó úton járok, és ezen is szeretnék maradni nagyon sokáig"
- mondta a játékos, akinek volt már megkeresése más külföldi csapattól, de jelenleg nagyon jól érzi magát a Rizespornál, ahol akár ki is töltené 2027-ig szóló szerződését.

A rovat legfrissebb hírei